Reconstructie dodelijke steekpartij (2011) in Roermond

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof s-Hertogenbosch > Nieuws > Reconstructie dodelijke steekpartij (2011) in Roermond
's-Hertogenbosch , 10 augustus 2015
Op dinsdag 11 augustus 2015 vindt er vanaf 9.00 uur een reconstructie plaats in de strafzaak tegen de man die wordt verdacht van het doodsteken van de nieuwe vriend van zijn ex-vriendin. De steekpartij vond plaats op 3 mei 2011 in een woning aan de Bachstraat in Roermond. Het hof veroordeelde de verdachte in 2013 tot 13 jaar cel voor moord, maar behandelt de zaak nu opnieuw na terugwijzing door de Hoge Raad.

Onderzoek ter plaatse

Eerder dit jaar gaf het hof de raadsheer-commissaris opdracht nader onderzoek te doen naar de situatie ter plaatse en de gebeurtenissen die op 3 mei 2011 hebben plaatsgevonden in en rond de woning aan de Bachstraat in Roermond.

Niet openbaar

De reconstructie is besloten en niet toegankelijk voor buitenstaanders. De reconstructie vindt hoofdzakelijk plaats in de woning. Voor een goed en ordelijk verloop ervan is een aantal straten in de omgeving van de woning afgezet. De politie houdt toezicht. Er gelden ook omleidingsroutes voor het verkeer. Buurtbewoners zijn eerder al persoonlijk op de hoogte gebracht.
De uitkomsten van de reconstructie komen aan de orde in de verdere behandeling van de rechtszaak. Een datum hiervoor is nu nog niet bekend.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Communicatie & Voorlichting van het gerechtshof ’s-Hertogenbosch op (088) 361 18 36.
Met vragen aan het Openbaar Ministerie in deze zaak kunt u terecht bij persvoorlichter Peter Elberse op (06) 533 782 65 of via p.elberse@om.nl.

Uitspraken

Meest gelezen berichten