Laden...

Coronavirus (COVID-19)

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshoven > Gerechtshof s-Hertogenbosch > Coronavirus (COVID-19)

Het coronavirus, wat betekent dit voor het gerechtshof? 

Op deze pagina proberen wij u zo goed mogelijk te informeren over wat de uitbraak van het coronavirus betekent voor gerechtshof 's Hertogenbosch. 

Algemene informatie over de maatregelen die vanuit de Rechtspraak worden getroffen leest u op deze informatiepagina.

 

Zittingen

Weer meer zittingen

Vanaf 11 mei behandelt het gerechtshof ‘s-Hertogenbosch weer meer zaken in fysieke aanwezigheid van procespartijen en verdachten. Zaken die schriftelijk of via tele(fonisch)horen of skype kunnen worden behandeld, doen we voorlopig nog steeds op die wijze af.

Journalisten

Bent u journalist en wilt u bij een zitting of uitspraak aanwezig zijn? Neem uiterlijk een werkdag van tevoren contact op met Communicatie en voorlichting van gerechtshof 's Hertogenbosch.
Als een zitting doorgaat mogen er maximaal 3 journalisten in de zaal aanwezig zijn. Daarnaast is het mogelijk om digitaal de zaak te volgen.

Behandeling zaken

We doen zaken zoveel mogelijk via telehoren, telefonisch horen of Skype en we hebben daarover contact met de betrokkenen.

Heeft u vragen over de behandeling van uw zaak bij het hof in deze periode? Neem dan contact op met de administratie van het team dat uw zaak behandelt. De contactgegevens van de teams vindt u op de contactpagina op Rechtspraak.nl.

Centrale balie

Het gerechtsgebouw is tijdelijk gesloten. De Centrale balie is ook dicht.

Lees hier hoe wij u toch nog van dienst kunnen zijn.

 

Welke zaken gaan wel door bij het gerechtshof? 

Belastingrecht 

Uitspraken in belastingrechtzaken worden in deze periode zonder publiek gedaan, partijen en pers kunnen eventueel wel aanwezig zijn. Wanneer partijen bij hun uitspraak aanwezig willen zijn of op de dag van de uitspraak kennis willen nemen van de uitspraak, dan kunnen zij vooraf telefonisch contact opnemen met de administratie van team belastingrecht via 088 - 361 18 37.

Donderdag 28 mei 2020

Vanaf 9.30 uur wordt in de volgende zaken uitspraak gedaan:

  • 18/00717
  • 18/00091 t/m 18/00096
  • 19/00155 en 19/00158
  • 19/00156 en 19/00157
  • 19/00530
  • 19/00556 t/m 19/00565 en 19/00579 t/m 19/00585, 19/00587 en 19/0588
  • 19/00667
  • 19/00713 t/m 19/00716
  • 19/00773

Familie- en Jeugdrecht 

Zittingen van team Familie- & Jeugdrecht zijn alleen toegankelijk voor direct betrokkenen. Alleen de spoedzaken gaan door.

Handelsrecht 

Bij handelsrecht gaan alleen spoedeisende zittingen door. Daarnaast wordt de rolzitting wekelijks zoals gewoonlijk schriftelijk gedaan, evenals uitspraken.

Strafrecht

• Uitspraken die al gepland stonden.
• Zaken met voorlopig gehechte verdachten. Dit worden pro-forma's.
• Wekelijks een zitting van de raadkamer gevangenhouding.
• Daarnaast worden sommige (urgente) zaken inhoudelijk behandeld.

Nieuws m.b.t. het coronavirus - This Web Part will show items that have been recently viewed by many users. When you add it to the page, this Web Part will show items from the current site. You can change this setting to show items from another site or list by editing the Web Part and changing its search criteria. You can also customize how items are sorted. As new content is discovered by search, this Web Part will display an updated list of items each time the page is viewed.  Nieuws m.b.t. het coronavirus

 

 

Vanaf 11 mei weer meer zittingenVanaf 11 mei weer meer zittingenhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-s-Hertogenbosch/Nieuws/Paginas/COVID-19-Vanaf-11-mei-weer-meer-zittingen.aspx's-Hertogenbosch5/7/2020 10:00:00 PMHet gerechtshof ‘s-Hertogenbosch gaat met ingang van maandag 11 mei weer meer zaken behandelen in fysieke aanwezigheid van procespartijen en verdachten. <p>Het gerechtshof ‘s-Hertogenbosch gaat met ingang van maandag 11 mei weer meer zaken behandelen in fysieke aanwezigheid van procespartijen en verdachten. In eerste instantie gaat het met name om strafzaken, jeugd(straf)zaken en familiezaken. Bij deze zaken is fysieke aanwezigheid van betrokkenen vaak van groot belang. Zaken die schriftelijk of via tele(fonisch)horen of skype kunnen worden behandeld, doen we voorlopig nog steeds op die wijze af.  </p>
Aangepast zittingsrooster gerechtshof 's-HertogenboschAangepast zittingsrooster gerechtshof 's-Hertogenboschhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-s-Hertogenbosch/Nieuws/Paginas/Aangepast-zittingsrooster-gerechtshof-s-Hertogenbosch.aspx's-Hertogenbosch3/22/2020 11:00:00 PM<p> Het gerechtshof 's-Hertogenbosch stelt alle rechtszaken uit, in ieder geval tot en met 6 april. Alleen <a href="/Organisatie-en-contact/Organisatie/Raad-voor-de-rechtspraak/Nieuws/Paginas/laatste-informatie-mbt-uitbraak-coronavirus.aspx" target="_blank">rechtszaken die geen uitstel dulden</a>, worden in deze periode op een zitting behandeld. Waar dat kan behandelen we zaken die door moeten gaan via telehoren. In dat geval nemen we daarover contact op met de betrokkenen. </p><p>Met vragen over de behandeling van uw zaak kunt u contact opnemen met de administratie van het team dat uw zaak behandelt. De contactgegevens van de teams vindt u op de <a href="/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-s-Hertogenbosch/Contact/Paginas/default.aspx"> contactpagina op Rechtspraak.nl</a>. Media kunnen contact opnemen met Communicatie & Voorlichting. </p><p> Hieronder een overzicht van de zittingen die wel doorgaan in deze periode. </p>
Hogere gevangenisstraf voor 'coronahoester'Hogere gevangenisstraf voor 'coronahoester'https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-s-Hertogenbosch/Nieuws/Paginas/Hogere-gevangenisstraf-voor-coronakucher.aspx's-Hertogenbosch4/19/2020 10:00:00 PMHet gerechtshof in ’s-Hertogenbosch heeft vandaag een 28-jarige man veroordeeld tot 4 maanden gevangenisstraf. Hij heeft bij zijn aanhouding ook een agent in zijn gezicht gehoest, naar hem gespuugd en gezegd dat hij corona had. <p>Het gerechtshof in ’s-Hertogenbosch heeft vandaag een 28-jarige man veroordeeld tot een vrijheidsstraf van 4 maanden. Hij heeft de openbare orde verstoord door mensen opzettelijk in het gezicht te hoesten en te roepen dat hij corona heeft. Hij heeft bij zijn aanhouding ook een agent in zijn gezicht gehoest, naar hem gespuugd en gezegd dat hij corona had. Verder heeft hij de agenten bedreigd en beledigd. De politierechter van de rechtbank Oost-Brabant veroordeelde hem tot een vrijheidsstraf van in totaal 10 weken waarvan 2 weken voorwaardelijk. <br></p>
Behandeling zaken tot en met 28 april 2020Behandeling zaken tot en met 28 april 2020https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-s-Hertogenbosch/Nieuws/Paginas/COVID-19-Behandeling-zaken-tot-en-met-28-april-2020.aspx's-Hertogenbosch4/5/2020 10:00:00 PM<p>De uitbraak van het coronavirus heeft een grote impact op de Nederlandse samenleving en ook op de Rechtspraak. De Raad voor de rechtspraak heeft op 3 april jl. een <a href="/Organisatie-en-contact/Organisatie/Raad-voor-de-rechtspraak/Nieuws/Paginas/Rechtspraak-zet-alles-op-alles-om-zoveel-mogelijk-zaken-af-te-doen.aspx" target="_blank">landelijk bericht</a> gepubliceerd met als titel ‘Rechtspraak zet alles op alles om zoveel mogelijk zaken af te doen’. Daarin staat beschreven welke typen rechtszaken de komende weken behandeld en afgehandeld kunnen worden onder de gegeven omstandigheden.</p>