Laden...

Coronavirus (COVID-19)

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshoven > Gerechtshof s-Hertogenbosch > Coronavirus (COVID-19)

Het coronavirus, wat betekent dit voor het gerechtshof 's Hertogenbosch? 

Op deze pagina proberen wij u zo goed mogelijk te informeren over wat de uitbraak van het coronavirus betekent voor gerechtshof 's Hertogenbosch. 

Algemene informatie over de maatregelen die vanuit de Rechtspraak worden getroffen leest u op deze informatiepagina.

 

Zittingen

Weer meer zittingen

Vanaf 11 mei behandelt het gerechtshof ‘s-Hertogenbosch weer meer zaken in fysieke aanwezigheid van procespartijen en verdachten. Zaken die schriftelijk of via tele(fonisch)horen of skype kunnen worden behandeld, doen we voorlopig nog steeds op die wijze af.

Heeft u een zitting bij het gerechtshof?

 • Neem uw oproep voor de zitting mee (eventueel digitaal op uw telefoon).
 • Het dringende advies is in de publieke ruimten van het hof een mondkapje te dragen. Neemt u een eigen mondkapje mee. In de zittingszalen hoeft u als u zit geen mondkapje te dragen.
 • Kom niet eerder dan 15 minuten van tevoren. Zo helpt u mee het aantal mensen in de wachtruimte te beperken.
 • Er is toegangscontrole met metaaldetectie. Om onnodig oponthoud te voorkomen is het prettig als u metaalhoudende materialen zoals horloges en riemen thuis laat of voor de detectie al afdoet.
 • Rechtspraakmedewerkers zijn aanwezig om u op te vangen en te begeleiden naar de juiste zaal.
 • Heeft u gezondheidsklachten: belt u dan de griffie en blijf thuis. Dan kijken we naar een oplossing.

Wilt u een zitting bij het gerechtshof bijwonen als publiek?

 • In het Paleis van Justitie in ‘s-Hertogenbosch is een beperkt aantal plekken beschikbaar voor publiek. Om het bezoek zo verantwoord en veilig mogelijk te maken is voor het Paleis voor Justitie een maximum aantal bezoekers vastgesteld, waardoor de anderhalvemeternorm gewaarborgd kan blijven.
 • Om aanwezig te kunnen zijn bij een zitting moet u zich vooraf aanmelden. Dat kan alleen door dit formulier in te vullen.
 • Aanmelden kan vanaf 7 kalenderdagen voor de zitting en tot uiterlijk 2 werkdagen voor de zitting die u wilt bijwonen.
 • U kunt zich niet aanmelden voor een specifieke zaak of zitting; u meldt zich aan voor een datum en dagdeel. Op de dag zelf hoort u ter plekke welke zitting u kunt bijwonen.
 • De plekken worden toegewezen op volgorde van binnenkomst. Als er plek is, krijgt u een bevestiging per e-mail. Ook als er geen plek is, laten we dat weten.
 • Zonder bewijs van toewijzing wordt u niet toegelaten tot het gerechtsgebouw. Vergeet niet ook een geldig legitimatiebewijs mee te nemen.
 • Het dringende advies is in de publieke ruimten van het hof een mondkapje te dragen. Neemt u een eigen mondkapje mee. In de zittingszalen hoeft u als u zit geen mondkapje te dragen.
 • De mogelijkheid bestaat dat u in uitzonderlijke omstandigheden toch niet aanwezig kunt zijn bij de zitting. We zullen u daarover dan zo spoedig mogelijk inlichten.
 • Besloten zittingen zoals bij Familie- en Jeugdrecht en Belastingrecht zijn niet toegankelijk voor publiek.
 • Groepsbezoeken zijn nog niet mogelijk.

Journalisten

Bent u journalist en wilt u bij een zitting of uitspraak aanwezig zijn? Neem uiterlijk een werkdag van tevoren contact op met Communicatie en voorlichting van gerechtshof 's-Hertogenbosch.
Naast het fysiek bijwonen van een zaak of zitting is het mogelijk om digitaal de zaak te volgen.

Behandeling zaken

We doen zaken zoveel mogelijk via telehoren, telefonisch horen of Skype en we hebben daarover contact met de betrokkenen.

Heeft u vragen over de behandeling van uw zaak bij het hof in deze periode? Neem dan contact op met de administratie van het team dat uw zaak behandelt. De contactgegevens van de teams vindt u op de contactpagina op Rechtspraak.nl.

Centrale Informatiebalie

De Centrale Informatiebalie in het Paleis van Justitie ’s-Hertogenbosch is vanaf 2 juni voor een aantal diensten weer toegankelijk.

Lees hier meer over hoe wij u van dienst zijn.

Nieuws m.b.t. het coronavirus - This Web Part will show items that have been recently viewed by many users. When you add it to the page, this Web Part will show items from the current site. You can change this setting to show items from another site or list by editing the Web Part and changing its search criteria. You can also customize how items are sorted. As new content is discovered by search, this Web Part will display an updated list of items each time the page is viewed.  Nieuws m.b.t. het coronavirus

 

 

Vanaf 11 mei weer meer zittingenVanaf 11 mei weer meer zittingenhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-s-Hertogenbosch/Nieuws/Paginas/COVID-19-Vanaf-11-mei-weer-meer-zittingen.aspx's-Hertogenbosch7-5-2020 22:00:00Het gerechtshof ‘s-Hertogenbosch gaat met ingang van maandag 11 mei weer meer zaken behandelen in fysieke aanwezigheid van procespartijen en verdachten. <p>Het gerechtshof ‘s-Hertogenbosch gaat met ingang van maandag 11 mei weer meer zaken behandelen in fysieke aanwezigheid van procespartijen en verdachten. In eerste instantie gaat het met name om strafzaken, jeugd(straf)zaken en familiezaken. Bij deze zaken is fysieke aanwezigheid van betrokkenen vaak van groot belang. Zaken die schriftelijk of via tele(fonisch)horen of skype kunnen worden behandeld, doen we voorlopig nog steeds op die wijze af.  </p>
Hogere gevangenisstraf voor 'coronahoester'Hogere gevangenisstraf voor 'coronahoester'https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-s-Hertogenbosch/Nieuws/Paginas/Hogere-gevangenisstraf-voor-coronakucher.aspx's-Hertogenbosch19-4-2020 22:00:00Het gerechtshof in ’s-Hertogenbosch heeft vandaag een 28-jarige man veroordeeld tot 4 maanden gevangenisstraf. Hij heeft bij zijn aanhouding ook een agent in zijn gezicht gehoest, naar hem gespuugd en gezegd dat hij corona had. <p>Het gerechtshof in ’s-Hertogenbosch heeft vandaag een 28-jarige man veroordeeld tot een vrijheidsstraf van 4 maanden. Hij heeft de openbare orde verstoord door mensen opzettelijk in het gezicht te hoesten en te roepen dat hij corona heeft. Hij heeft bij zijn aanhouding ook een agent in zijn gezicht gehoest, naar hem gespuugd en gezegd dat hij corona had. Verder heeft hij de agenten bedreigd en beledigd. De politierechter van de rechtbank Oost-Brabant veroordeelde hem tot een vrijheidsstraf van in totaal 10 weken waarvan 2 weken voorwaardelijk. <br></p>
Behandeling zaken tot en met 28 april 2020Behandeling zaken tot en met 28 april 2020https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-s-Hertogenbosch/Nieuws/Paginas/COVID-19-Behandeling-zaken-tot-en-met-28-april-2020.aspx's-Hertogenbosch5-4-2020 22:00:00<p>De uitbraak van het coronavirus heeft een grote impact op de Nederlandse samenleving en ook op de Rechtspraak. De Raad voor de rechtspraak heeft op 3 april jl. een <a href="/Organisatie-en-contact/Organisatie/Raad-voor-de-rechtspraak/Nieuws/Paginas/Rechtspraak-zet-alles-op-alles-om-zoveel-mogelijk-zaken-af-te-doen.aspx" target="_blank">landelijk bericht</a> gepubliceerd met als titel ‘Rechtspraak zet alles op alles om zoveel mogelijk zaken af te doen’. Daarin staat beschreven welke typen rechtszaken de komende weken behandeld en afgehandeld kunnen worden onder de gegeven omstandigheden.</p>
Aangepast zittingsrooster gerechtshof 's-HertogenboschAangepast zittingsrooster gerechtshof 's-Hertogenboschhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-s-Hertogenbosch/Nieuws/Paginas/Aangepast-zittingsrooster-gerechtshof-s-Hertogenbosch.aspx's-Hertogenbosch22-3-2020 23:00:00<p> Het gerechtshof 's-Hertogenbosch stelt alle rechtszaken uit, in ieder geval tot en met 6 april. Alleen <a href="/Organisatie-en-contact/Organisatie/Raad-voor-de-rechtspraak/Nieuws/Paginas/laatste-informatie-mbt-uitbraak-coronavirus.aspx" target="_blank">rechtszaken die geen uitstel dulden</a>, worden in deze periode op een zitting behandeld. Waar dat kan behandelen we zaken die door moeten gaan via telehoren. In dat geval nemen we daarover contact op met de betrokkenen. </p><p>Met vragen over de behandeling van uw zaak kunt u contact opnemen met de administratie van het team dat uw zaak behandelt. De contactgegevens van de teams vindt u op de <a href="/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-s-Hertogenbosch/Contact/Paginas/default.aspx"> contactpagina op Rechtspraak.nl</a>. Media kunnen contact opnemen met Communicatie & Voorlichting. </p><p> Hieronder een overzicht van de zittingen die wel doorgaan in deze periode. </p>