Hoge Raad opent deuren nieuw pand

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksHoge Raad der Nederlanden > Nieuws > Hoge Raad opent deuren nieuw pand
Den Haag , 05 februari 2016

Omwonenden en journalisten hebben gisteren een rondleiding gekregen in het nieuwe gebouw van de Hoge Raad aan het Korte Voorhout 8 in Den Haag. Het hoogste rechtscollege huist nu nog in verschillende panden aan het Lange Voorhout en de Kazernestraat, maar verhuist 1 maart naar de statige nieuwbouw. Op 23 april is iedereen welkom om een kijkje te komen nemen.

Efficiënter werken

Het nieuwe pand van de Hoge Raad der Nederlanden in Den Haag
Foto's: Sebastian van Damme

Het nieuwe onderkomen biedt ruimte aan alle medewerkers van de Hoge Raad, de hoogste rechter op het gebied van straf-, belasting- en civiel recht. Daardoor kan efficiënter worden gewerkt, is de verwachting. Het gebouw heeft een bruto-vloeroppervlakte van 15.000 vierkante meter, verspreid over 6 verdiepingen. Daarin wordt ook het parket (dat rechtsgeleerde adviezen opstelt) gehuisvest. Het gebouw bevat 2 rechtszalen, kantoren, een gezamenlijke bibliotheek, een restaurant en een ondergrondse parkeergarage.

Kostenbesparing

Raadszaal in nieuwbouw Hoge Raad

De nieuwbouw is tot stand gekomen via publiek-private samenwerking, wat een aanzienlijke kostenbesparing oplevert voor de overheid.

Uitspraken