Jacques Overgaauw Officier in de Orde van Oranje-Nassau

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksHoge Raad der Nederlanden > Nieuws > Jacques Overgaauw Officier in de Orde van Oranje-Nassau
Den Haag, 20 december 2017

Bij zijn afscheid als vicepresident van de belastingkamer van de Hoge Raad is Jacques Overgaauw benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Overgaauw is koninklijk onderscheiden voor zijn uitzonderlijke prestaties die hij heeft verricht ten behoeve van de Staat op het gebied van belastingheffing en de rechtspleging in Nederland. De onderscheiding werd uitgereikt door burgemeester Aptroot van de gemeente Zoetermeer.

Overgaauw heeft vanaf 2002 diverse functies in de Hoge Raad bekleed. Van 2008 tot 2011 was hij raadsheer en in 2011 werd hij vicepresident van de belastingkamer. Hij heeft als bouwcommissaris van de nieuwbouw van de Hoge Raad, die in 2016 in gebruik is genomen, een grote rol gespeeld in de voorbereiding van en gedurende het bouwproces.

Overgaauw geldt op het terrein van het belastingrecht zowel nationaal als internationaal als een groot deskundige die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling van het fiscale stelsel in binnen- en buitenland. Op het terrein van het belastingrecht vervulde hij diverse nevenfuncties; zo leverde hij een substantiële bijdrage aan de vakliteratuur en participeerde hij in verschillende (bestuurs-)functies binnen vakgerichte organisaties.

Uitspraken

Meest gelezen berichten