Laden...

Maatregelen Hoge Raad i.v.m. coronavirus

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksHoge Raad der Nederlanden > Nieuws > Maatregelen Hoge Raad i.v.m. coronavirus
Den Haag, 13 maart 2020

Donderdag 12 maart en zondag 15 maart jl. heeft het kabinet nieuwe en aanvullende maatregelen getroffen tegen de verspreiding van het coronavirus. Deze maatregelen gelden vooralsnog tot en met 6 april. De Hoge Raad hanteert voor de eigen organisatie als uitgangspunt dat deze overheidsmaatregelen stipt worden opgevolgd. Binnen die grenzen zal zoveel mogelijk worden gewaarborgd dat de primaire, rechtsprekende taak door kan gaan.

Zittingen
Dit betekent dat de administratieve rolzittingen op dinsdag (straf) en vrijdag (civiel en belasting), waarop onder meer de uitspraken worden gedaan, vooralsnog gewoon doorgang vinden. Gezien het karakter van de rolzittingen is er doorgaans weinig tot geen publieke belangstelling voor deze zittingen.

In de periode tot en met 6 april zijn geen mondelinge pleidooien gepland.

Sociale evenementen
Verder heeft de Hoge Raad besloten om alle sociale evenementen in ieder geval tot en met 6 april te annuleren. Dat wil zeggen dat studenten- en andere groepsbezoeken en rondleidingen in deze periode niet doorgaan.

Uitspraken