Laden...

Open dag Hoge Raad: zaterdag 15 september 2018

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksHoge Raad der Nederlanden > Nieuws > Open dag Hoge Raad: zaterdag 15 september 2018
Den Haag, 03 augustus 2018

De Hoge Raad opent tijdens het Prinsjesfestival op zaterdag 15 september zijn deuren voor publiek. Geïnteresseerden zijn welkom om het publieke deel van het gebouw te komen bezoeken. Ook wordt een inkijkje gegeven in het werk van de Hoge Raad.

Het programma bestaat onder meer uit een lezing over Vrouwe Justitia en haar rol op het schilderij Hoge Raad van Helen Verhoeven, het spel ‘Het geheim van de raadkamer’, de togaselfie, Meet the Judge, Meet the advocaat-generaal en nog veel meer.

Praktische informatie

Wat: Open Dag
Waar: Korte Voorhout 8 in Den Haag
Wanneer: zaterdag 15 september 2018, van 10.30 tot 16.30 uur
Voor wie: iedereen die geïnteresseerd is in het gebouw van de Hoge Raad, wat de Hoge Raad doet en wie de Hoge Raad is

Toegang: gratis

Route naar de Hoge Raad

Vanaf Den Haag Centraal is het tien minuten lopen naar het gebouw van de Hoge Raad. Komt u met de auto, dan kunt u (tegen betaling) parkeren in de parkeergarage van het Malieveld. Vanaf daar is het enkele minuten lopen naar het gebouw van de Hoge Raad.

Goed om te weten

Er vindt een veiligheidscheck plaats. Dit kan met zich brengen dat er enige wachttijd is. Het is niet toegestaan grote tassen en paraplu’s mee naar binnen te nemen. U kunt deze voorwerpen op eigen risico gratis in een bewaakte garderobe achterlaten. Het maken van beeld- en geluidsopnamen is niet toegestaan (voor het maken van professionele beeld- en geluidsopnamen moet een aanvraag worden gedaan). Bekijk de overige huisregels hier.

Meer weten?

Kijk op de site van het Prinsjesfestival wat er nog meer te doen is in de stad. Volg ons op Twitter voor de laatste nieuwtjes: @HogeRaad. In september volgt het definitieve programma.

Video: de Hoge Raad in 3 minuten

Uitspraken