Open dag Hoge Raad

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksHoge Raad der Nederlanden > Nieuws > Open dag Hoge Raad
Den Haag, 10 augustus 2017

Tijdens het Prinsjesfestival opent de Hoge Raad op 16 september zijn deuren voor publiek. Geïnteresseerden zijn welkom om een kijkje te nemen in het publieke deel van het gebouw. Ook krijgt u een inkijkje in het werk van de Hoge Raad: bezoek een korte lezing van raadsheer Ybo Buruma, ontmoet een raadsheer tijdens ‘Meet the Judge’, bekijk de nieuwe Hoge Raad-film of speel het raadkamer-spel.

Praktische informatie

  • Wat: open dag.
  • Waar: Korte Voorhout 8 in Den Haag.
  • Wanneer: zaterdag 16 september 2017, van 10.00 tot 17.00 uur.
  • Voor wie: iedereen die geïnteresseerd is in wat de Hoge Raad doet, wie de Hoge Raad is of in het gebouw van de Hoge Raad.
  • Kosten: gratis.

Hoe kom ik daar?

Vanaf Den Haag Centraal is het tien minuten lopen naar het gebouw van de Hoge Raad der Nederlanden. Komt u met de auto, dan kunt u (tegen betaling) parkeren in de parkeergarage van het Malieveld. Vanaf daar is het enkele minuten lopen naar het gebouw van de Hoge Raad.

Goed om te weten

Het is niet toegestaan grote tassen en paraplu’s mee naar binnen te nemen. U kunt deze voorwerpen op eigen risico gratis in een bewaakte garderobe achterlaten. Bekijk de algemene huisregels hier.

Meer weten?

Kijk op de site van het Prinsjesfestival wat er nog meer te doen is in de stad. Volg ons op Twitter voor de laatste nieuwtjes.

Info over prinsjesfestival

Prinsjesfestival viert het feest van de democratie, want het is een feest om in een democratie te leven. Het festival wil bijdragen aan de aandacht voor en de betekenis van Prinsjesdag, het nationale evenement op de derde dinsdag van september. Ieder jaar biedt het festival in de week voor Prinsjesdag een programma vol feestelijke en inhoudelijke activiteiten. Prinsjesfestival wordt mogelijk gemaakt door meer dan 100 vrijwilligers. Samen bedenken en organiseren zij de evenementen waaruit het festival bestaat.

Uitspraken

Meest gelezen berichten