Laden...

Opgelegde ontnemingsmaatregel aan Jan-Dirk P. van ruim 24 miljoen euro definitief

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksHoge Raad der Nederlanden > Nieuws > Opgelegde ontnemingsmaatregel aan Jan-Dirk P. van ruim 24 miljoen euro definitief
Den Haag, 12 februari 2019

De door het Amsterdamse hof aan Jan-Dirk P. opgelegde ontnemingsmaatregel van ruim 24 miljoen euro is definitief. Dat heeft de Hoge Raad vandaag bepaald.

Het bedrag van ruim 24 miljoen euro bestaat naast de ruim 17 miljoen euro die verband houdt met de afpersing van Endstra, uit de vruchten daarvan, het zogenaamde vervolgprofijt, en uit voordeel uit heling.

In cassatie is geklaagd dat het hof de vaststelling van de omvang van het wederrechtelijk verkregen voordeel niet voldoende heeft gemotiveerd omdat het zou gaan om oude strafbare feiten waarvoor de wet geen ontneming toelaat.

Deze cassatieklacht slaagt naar het oordeel van de Hoge Raad niet. De Hoge Raad heeft de zaak zonder inhoudelijke motivering afgedaan omdat het cassatieberoep ongegrond is en geen juridisch belangrijke nieuwe vragen oproept.

De aan P. opgelegde ontnemingsmaatregel van ruim 24 miljoen euro staat hiermee definitief vast.

Uitspraken