Laden...

Save the date: open dag Hoge Raad op zaterdag 14 september 2019

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksHoge Raad der Nederlanden > Nieuws > Save the date: open dag Hoge Raad op zaterdag 14 september 2019
Den Haag, 11 juli 2019

De Hoge Raad opent tijdens het Prinsjesfestival op zaterdag 14 september a.s. zijn deuren voor publiek. Geïnteresseerden zijn welkom om het publieke deel van het gebouw te bezoeken. Ook wordt een inkijkje gegeven in het werk van de Hoge Raad.

Het programma bestaat onder meer uit een lezing over het werk van de Hoge Raad door president Maarten Feteris, een lezing over Hugo de Groot door emeritus hoogleraar Henk Nellen, vermoedelijk de grootste Hugo de Groot-kenner van Nederland, en het spel ‘Het geheim van de raadkamer’. Verder is er doorlopend op elk uur een ‘ontmoet een raadsheer/advocaat-generaal’, de mogelijkheid om een togaselfie te maken, is er een kinderhoek waar wordt voorgelezen en verteld over het werk van een rechter en nog veel meer.

Praktische informatie
Wat: Open Dag
Waar: Korte Voorhout 8 in Den Haag
Wanneer: zaterdag 14 september 2019, van 10.00 tot 17.00 uur
Voor wie: iedereen die geïnteresseerd is in wat de Hoge Raad doet
Toegang: gratis

Meer weten?
Het definitieve programma met de concrete tijdstippen van de activiteiten volgt eind augustus. Volg ons op Twitter (@hogeraad) of Instagram (hogeraaddernederlanden) voor het laatste nieuws.

Kijk op de site van het Prinsjesfestival wat er nog meer te doen is in de stad.

Uitspraken