Toneelstuk 'Hé Schatje' op open dag

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksHoge Raad der Nederlanden > Nieuws > Toneelstuk 'Hé Schatje' op open dag
Den Haag, 14 april 2016

De Hoge Raad en het Nationale Toneel voeren zaterdag 23 april tijdens de open dag van de Hoge Raad het toneelstuk Hé Schatje op. Dit toneelstuk is speciaal voor deze gelegenheid geschreven.

Verschillende kleuren hartensnoepjes met opdruk

Een zitting in een ontuchtzaak vormt de basis, of eigenlijk twee zittingen, een in 1975 en een in 2015. Leden van de Hoge Raad spelen de rechters en de aanklager. Acteurs van het Nationale Toneel Antoinette Jelgersma en Mark Rietman spelen respectievelijk slachtoffer en verdachte. De regie is in handen van Theu Boermans, de huisregisseur van het Nationale Toneel. Door de zittingen met eenzelfde aanklacht in verschillende tijden te laten zien, wordt inzichtelijk dat het recht altijd in beweging is. Het beweegt langzaam mee met de normen en waarden in de samenleving en is dus ook een afspiegeling van die samenleving.

‘Hé schatje’ wordt opgevoerd om 11.00, 13.00 en 15.00 op zaterdag 23 april in het nieuwe gebouw van de Hoge Raad aan het Korte Voorhout 8. Reserveren is niet mogelijk. Het stuk is niet interessant voor kinderen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten