Laden...

Veroordeling radio-dj wegens rijden onder invloed definitief

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksHoge Raad der Nederlanden > Nieuws > Veroordeling radio-dj wegens rijden onder invloed definitief
Den Haag, 19 februari 2019

De veroordeling van een bekende radio-dj wegens het rijden onder invloed is definitief. Dat heeft de Hoge Raad vandaag bepaald.

De rechtbank veroordeelde de dj wegens het rijden onder invloed tot een geldboete van € 750 en een rijontzegging van zes maanden waarvan vijf maanden voorwaardelijk. De verdachte ging tegen dit vonnis in hoger beroep. Hij stelde dat hij dit om puur pragmatische redenen deed, namelijk om zo uitstel van de ongeldigverklaring van zijn rijbewijs te krijgen. Het gerechtshof in Amsterdam verklaarde hem niet-ontvankelijk in dit hoger beroep omdat deze reden niet als grief (bezwaar) tegen het vonnis valt aan te merken. De verdachte stelde beroep in cassatie in bij de Hoge Raad.

In cassatie wordt geklaagd over de motivering van de niet-ontvankelijkverklaring door het hof.

De Hoge Raad vindt het oordeel van het hof niet onjuist en ook voldoende gemotiveerd. Als een grief kan niet worden aangemerkt het enkele streven naar uitstel van het tijdstip waarop een uitspraak onherroepelijk zal worden. 

Met het oordeel van de Hoge Raad is het vonnis van de rechtbank definitief.

Uitspraken