Veroordeling tot 20 jaar gevangenisstraf wegens moord in Enschede blijft in stand

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksHoge Raad der Nederlanden > Nieuws > Veroordeling tot 20 jaar gevangenisstraf wegens moord in Enschede blijft in stand
Hoge Raad, 04 juni 2019

De veroordeling wegens onder meer de moord op een 24-jarige man in Enschede op 17 december 2014 blijft in stand. Dat heeft de Hoge Raad vandaag geoordeeld.

Aanleiding voor de moord was een mislukte drugsdeal. Deze deal liep zodanig uit de hand dat verdachte het slachtoffer uiteindelijk midden op straat van dichtbij in het gezicht schoot. Als gevolg daarvan kwam hij te overlijden. Het gerechtshof veroordeelde de verdachte wegens moord en een aantal andere strafbare feiten, waaronder een gewapende overval in Zwolle, tot 20 jaar gevangenisstraf.

Namens de verdachte werd beroep in cassatie ingesteld.

De ingediende cassatieklachten slagen naar het oordeel van de Hoge Raad niet. De Hoge Raad heeft de klachten zonder inhoudelijke motivering afgedaan omdat het cassatieberoep ongegrond is en geen juridisch belangrijke nieuwe vragen oproept.

Met de uitspraak van de Hoge Raad is de veroordeling tot 20 jaar gevangenisstraf definitief.

Uitspraken