Veroordeling voor doodslag ex-vriendin in Lelystad blijft in stand

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksHoge Raad der Nederlanden > Nieuws > Veroordeling voor doodslag ex-vriendin in Lelystad blijft in stand
Den Haag, 05 maart 2019

De veroordeling van een verdachte wegens doodslag op zijn ex-vriendin blijft in stand. Dat heeft de Hoge Raad vandaag bepaald.

De 41-jarige vrouw werd in mei 2012 dood aangetroffen in haar woning in Lelystad. Ze was door haar hoofd geschoten. Haar ex-vriend werd aangehouden en vervolgd voor de levensberoving.

De rechtbank sprak de verdachte vrij van betrokkenheid bij de levensberoving en veroordeelde hem tot vier maanden gevangenisstraf wegens het voorhanden hebben van een vuurwapen en munitie. Zowel de verdachte als het OM ging in hoger beroep. In hoger beroep verklaarde de verdachte dat de vrouw zichzelf had gedood . Zij zou zichzelf in zijn aanwezigheid door het hoofd hebben geschoten met een door haarzelf aangeschaft pistool. Het hof oordeelde dat dit scenario niet aannemelijk is geworden en veroordeelde hem wegens doodslag tot een gevangenisstraf van negen jaar. De verdachte was het hiermee niet eens en stelde beroep in cassatie in bij de Hoge Raad.

De advocaat van de verdachte voert in de procedure bij de Hoge Raad diverse klachten aan over de motivering van de beslissing van het gerechtshof.  

Deze cassatieklachten slagen naar het oordeel van de Hoge Raad niet. De Hoge Raad heeft de zaak zonder inhoudelijke motivering afgedaan omdat het cassatieberoep ongegrond is en geen juridisch belangrijke nieuwe vragen oproept.

De veroordeling is hiermee definitief.

Uitspraken