Laden...

Bezoekinformatie

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Bezoekadres

Korte Voorhout 8
2511 EK ’s-Gravenhage

Telefoonnummer: 070 - 361 1311

Voor informatie over voorzieningen voor gehandicapten kunt u contact opnemen met het algemene nummer.

Openingstijden

De receptie en de griffie van de Hoge Raad zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 12.00 uur en van 13.00 uur tot 16.30 uur.

Voor het afgeven van stukken dient u zich te wenden tot de griffie van de Hoge Raad.

 

 

Huisregels

De huisregels gelden voor alle bezoekers en zijn vooral bedoeld om de privacy van bezoekers te beschermen en de veiligheid van bezoekers te waarborgen.

Programma voor studenten

De Hoge Raad heeft een informatief programma uitgewerkt voor groepen juridische studenten.

Pers

Binnen het gebouw van de Hoge Raad geldt een aantal huisregels (zie hiernaast). Voor de media kent de Hoge Raad nog enkele aanvullende huisregels en is een persrichtlijn opgesteld.

 

Neem een kijkje in het gebouw van de Hoge Raad

Neem een kijkje in het gebouw van de Hoge RaadKlik op de afbeelding om de rondleiding te starten (opent in een nieuw venster)

 

 

Toegang tot zittingen

Procedures bij de Hoge Raad worden vrijwel geheel schriftelijk gevoerd. Dit heeft tot gevolg dat er bijna geen zittingen zijn waarbij partijen en/of advocaten verschijnen die hun standpunt toelichten. Dat betekent dat er nauwelijks momenten zijn waarop belangstellenden een zitting zouden kunnen bijwonen.