Laden...

De functie wetenschappelijk medewerker

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOver de Hoge Raad > Werken bij > De functie wetenschappelijk medewerker

Functie-inhoud

Een medewerker van het wetenschappelijk bureau helpt bij het voorbereiden en opstellen van concept-uitspraken of concept-conclusies voor een raadsheer of een advocaat-generaal.

De ondersteuning bestaat onder meer uit het doen van onderzoek in literatuur, jurisprudentie en wetsgeschiedenis voor de behandeling van het cassatieberoep.

       

 

Functie-eisen

Een aan een Nederlandse universiteit behaald relevant doctoraal of masterdiploma. Praktijkervaring en publicaties strekken tot aanbeveling. Ook pas afgestudeerden kunnen in aanmerking komen, indien zij uitstekende studieresultaten hebben behaald.

       

 

Bijzonderheden

Na vijf à zes jaar in deze functie wordt men geacht een vervolgstap te zetten in de loopbaan. Na een dienstverband van tenminste vier jaar geeft de Hoge Raad ruimte voor het volgen van een opleiding tot rechter. Veel voormalige leden van het wetenschappelijke bureau zijn nu rechter; anderen gingen naar universiteiten, departementen, advocatuur en bedrijfsleven. 

Bij zes jaar relevante juridische werkervaring (waarvan ten minste één jaar bij de Hoge Raad) en goed functioneren, kan men benoemd worden tot gerechtsauditeur en gaat men over naar salariscategorie 11 voor rechtelijke ambtenaren ( +/_  ambtelijke schaal 12).  

Een schriftelijke test kan deel uitmaken van de selectieprocedure.

       

 

Informatie

Voor meer informatie over werken bij het wetenschappelijk bureau kunt u contact opnemen met de stafunit Personeel en Organisatie, telefoonnummer 070-361 1311.