Organisatie

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksLandelijke diensten > Spir-it > Organisatie

Bij spir-it werken meer dan 350 medewerkers, verdeeld over units die aansluiten op de verschillende sectoren binnen de Rechtspraak. Deze medewerkers zetten zich dagelijks in voor de collega’s van de gerechten in het hele land. Het belangrijkste doel van spir-it is ervoor te zorgen dat de Rechtspraak haar werk optimaal kan doen. Maar spir-it denkt ook mee over de vraag waar de Rechtspraak over een paar jaar wil staan en hoe daar te komen. Spir-it begrijpt wat in de Rechtspraak belangrijk is en heeft daardoor toegevoegde waarde. De samenleving heeft in toenemende mate behoefte aan een efficiënte informatie-uitwisseling met de Rechtspraak. Toegankelijkheid, betrouwbaarheid en deskundigheid zijn daarom voor spir-it belangrijke waarden.

De organisatie ondersteunt niet alleen de ruim 12.000 werkplekken van de Rechtspraak (full-service), maar ontwikkelt ook digitale diensten voor advocatuur en burger. Daardoor kan de burger nu digitaal procederen en maakt de advocatuur in het dagelijks werk veelvuldig gebruik van de diensten van het Digitaal loket rechtspraak.

De Rechtspraak heeft grootse toekomstplannen. ICT, en daarmee spir-it, maakt daar een belangrijk deel van uit.