Laden...

Kees Sterk half jaar langer lid Raad voor de rechtspraak

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRaad voor de rechtspraak > Nieuws > Kees Sterk half jaar langer lid Raad voor de rechtspraak
Den Haag, 11 juni 2019

Kees Sterk blijft een half jaar langer rechterlijk lid van de Raad voor de rechtspraak. Zijn termijn loopt op 1 juli af, maar de andere 3 leden van de Raad hebben minister Dekker (voor Rechtsbescherming) gevraagd deze termijn met een half jaar te verlengen. Sterk is bij de koning voorgedragen voor herbenoeming tot 31 december 2019.

ENCJ

Kees Sterk
Kees Sterk, lid Raad voor de rechtspraak

Door de herbenoeming kan Sterk zijn 2 jaar durende termijn als voorzitter van het samenwerkingsverband van Europese Raden voor de rechtspraak (ENCJ) volbrengen. Sterk: ‘Mijn werk als lid van de Nederlandse Raad voor de rechtspraak loopt na 6 jaar ten einde. Maar ik zit pas op de helft van mijn termijn als ENCJ-voorzitter. Deze klus is voor mij nog niet af. Ik ben dankbaar dat het mij is gegund om in Europees verband te proberen de rechtsstaat te verbeteren. Er is meer dan genoeg te doen als je ziet hoe het er bijvoorbeeld in Polen en Hongarije aan toegaat.’

Nieuw lid

De werving van een nieuw rechterlijk lid van de Raad voor de rechtspraak wordt zo snel mogelijk in gang gezet.

Uitspraken