Nieuws of nepnieuws over een rechtszaak? Check het bij de Rechtspraak

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRaad voor de rechtspraak > Nieuws > Nieuws of nepnieuws over een rechtszaak? Check het bij de Rechtspraak
Den Haag, 19 oktober 2018

Deze week is er weer veel aandacht voor nepnieuws. Ook de Rechtspraak wordt daar regelmatig mee geconfronteerd. Sites en sociale media publiceren dan bijvoorbeeld dat er al een uitspraak is gedaan in een rechtszaak, terwijl de rechter nog niet eens naar die zaak heeft gekeken. Dat gebeurde vorige week in de zaak van de A7-blokkeerders in Friesland bij de intocht van Sinterklaas in Dokkum.

Illustratieve afbeelding
[Foto: Hollandse Hoogte]

De Rechtspraak vindt het belangrijk dat mensen over de juiste informatie beschikken over rechtszaken. Voor het laatste nieuws over rechtspraak of een rechtszaak kan iedereen terecht in het Rechtspraak nieuwsoverzicht. Voor de actuele stand van zaken in grote of spraakmakende rechtszaken zijn er bekende rechtszakenpagina’s. En alles over belangrijke thema’s in de rechtspraak zoals tbs of verkeersmisdrijven is te vinden op onze themapagina’s.

Kortom, zeker weten of de informatie op social media over een rechtszaak echt klopt? Kijk op rechtspraak.nl of stel een vraag via het Facebook- of Twitteraccount van de Rechtspraak.

Uitspraken