Rechtspraak magazine in teken van vrijheid en veiligheid

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRaad voor de rechtspraak > Nieuws > Rechtspraak magazine in teken van vrijheid en veiligheid
Den Haag, 01 september 2015

De 3de editie (pdf, 1,5 MB)(pdf, 1,45 MB) van 2015 van het magazine Rechtspraak is verschenen. Dit keer heeft de redactie zich laten inspireren door het thema van de Week van de Rechtspraak: De keuze tussen vrijheid en veiligheid. Een dag op de stoel van de rechter.

Voor het coververhaal werden rechters gevolgd die mensen op laten sluiten zonder dat zij iets strafbaars hebben gedaan. Bijvoorbeeld door iemand gedwongen op te laten nemen of door een kind in een instelling voor gesloten jeugdhulp te laten plaatsen. Hoe nemen rechters zulke ingrijpende beslissingen?

Daarnaast in deze editie ruim baan voor de Rechtspraak Reporters, big data, en Rechters voor Rechters. En natuurlijk de vaste rubrieken als 'De bijzondere rechter', 'Wablief?' en 'Hoe kan dat nou?'.

Rechtspraak is een publieksblad en wordt verspreid via de openbare ruimtes in gerechten en de wachtruimtes van het Juridisch Loket. Daarnaast wordt het naar circa duizend directe relaties gestuurd.

Meest gelezen berichten