12 jaar cel voor doodsteken echtgenote

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Amsterdam > Nieuws > 12 jaar cel voor doodsteken echtgenote
Amsterdam, 13 juli 2017

De 30-jarige man die in december 2015 zijn echtgenote om het leven bracht, krijgt 12 jaar gevangenisstraf voor doodslag en voor het mishandelen van een medewerkster van Kinderbescherming

Dochtertje thuis

De man stak zijn vrouw in de echtelijke woning meermaals met een mes, kort nadat zij was teruggekeerd van het naar school brengen van hun zoontje. De vrouw overleed iets later in het ziekenhuis. Hun 3-jarige dochtertje was thuis tijdens de steekpartij.

Toedracht onduidelijk

Hoe het zover heeft kunnen komen en wat er precies is voorgevallen, heeft de rechtbank niet kunnen vaststellen. De man heeft wisselende verklaringen afgelegd over het gebeurde. Na verloop van tijd is de man gekomen met het verhaal dat de vrouw agressief zou zijn geweest bij thuiskomst en dat ze hem zou hebben gedreigd met twee messen. De man zegt zich uit noodweer te hebben verdedigd. De rechtbank vindt die verklaring van de man ongeloofwaardig. Zijn verklaring vindt geen steun in de feiten.

Onherstelbaar leed

Waar verdachte aanvankelijk zijn verantwoordelijkheid leek te nemen door 112 te bellen en te proberen zijn vrouw hulp te verlenen, is dit beeld met het verstrijken van de tijd omgedraaid en heeft hij geprobeerd zijn vrouw een agressieve rol toe te dichten. Hij heeft hiermee de nabestaanden onherstelbaar leed toegebracht, met name de – nog jonge – kinderen die nu zonder hun moeder verder moeten en de ouders die hun dochter moeten missen. Zij blijven achter en zullen verder moeten in het besef dat zij wellicht nooit te weten zullen komen wat de ware toedracht bij de dood was.

Mishandeling

Twee dagen nadat hij zijn vrouw doodstak, heeft de man de medewerkster van Kinderbescherming, die kwam vertellen dat de kinderen uit huis zouden worden geplaatst, mishandeld door haar te slaan.

Strafblad

Het strafblad van verdachte en politiemutaties uit de periode voorafgaand aan het steekvoorval doen vermoeden dat bij verdachte sprake is van (in ieder geval) agressieproblematiek. De rechtbank heeft daarmee in strafverhogende zin rekening gehouden.

Meer informatie

Voor meer informatie, bel de afdeling Voorlichting & Communicatie van de rechtbank Amsterdam, telefoonnummer: 088-3611440, of stuur een e-mail.

Uitspraken

Meest gelezen berichten