Acht jaar cel voor doodslag in Frederik Hendrikstraat Amsterdam

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Amsterdam > Nieuws > Acht jaar cel voor doodslag in Frederik Hendrikstraat Amsterdam
Amsterdam , 05 november 2015

Een 36-jarige man is veroordeeld tot acht jaar onvoorwaardelijke gevangenisstraf voor de gewelddadige dood van Fernando Cabrera in december 2014.

De rechtbank stelt vast dat er sporen zijn gevonden van verdachte in de kamer waar het slachtoffer dood is aangetroffen en ook op het stoffelijk overschot. Op de spijkerbroek van verdachte zijn bloedsporen aangetroffen van het slachtoffer. Verdachte heeft in een korte verklaring aangegeven dat de bloedsporen zijn veroorzaakt door vriendschappelijke omhelzingen en het aanbrengen van tatoeages. Op zitting heeft de man hierover geen nadere informatie willen geven.

Belastende sporen

Vaststaat dat er zeer belastende sporen zijn die wijzen op de betrokkenheid van verdachte bij de dood van het slachtoffer en verdachte stelt hier geen enkel aannemelijk te achten alternatief scenario tegenover. Daarnaast acht de rechtbank het aannemelijk dat verdachte voor het moment van het toebrengen van de fatale steekwonden, contact met het slachtoffer heeft gehad en naar hem is toegegaan in diens woning. Er is niet gebleken van een alibi. Voor de rechtbank kan het niet anders zijn dat verdachte het fatale letsel heeft toegebracht.

Doodslag

Moord acht de rechtbank niet bewezen, wel doodslag. De dader heeft moeten weten of heeft bewust het risico genomen dat het slachtoffer ten gevolge van de toegebrachte verwondingen zou komen te overlijden.

Over het motief is niets zinnigs te zeggen. Niemand heeft verklaard te weten wat er is gebeurd en uit het sporenonderzoek is dat evenmin vast te stellen. Bij de openbare behandeling heeft verdachte zich beroepen op zijn zwijgrecht. Ook in de periode van het politieonderzoek heeft hij nauwelijks vragen willen beantwoorden behalve dat hij er mee te maken heeft gehad en erbij betrokken zou zijn geweest. Hoewel verdachte het recht  heeft om te zwijgen is het pijnlijk voor de nabestaanden nu niet te vernemen wat zich heeft voorgedaan en waarom hun dierbare het leven heeft gelaten.

 

Meer informatie
De uitspraken van de rechtbank zijn integraal te lezen op www.rechtspraak.nl. Voor vragen kunt u bellen met de afdeling Voorlichting & Communicatie van de rechtbank Amsterdam, telefoonnummer: 020 - 5412882.
 

Uitspraken

Meest gelezen berichten