Beschoten coffeeshop blijft gesloten

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Amsterdam > Nieuws > Beschoten coffeeshop blijft gesloten
Amsterdam, 01 februari 2017

Coffeeshop The Power aan de Sarphatistraat blijft vooralsnog gesloten. Dat volgt uit de beslissing van de rechter in kort geding.

Gevaar openbare orde

De burgmeester van Amsterdam schrapte The Power december vorig jaar van de gemeentelijke gedooglijst nadat de coffeeshop voor de derde keer was beschoten. De coffeeshop was eerder al tijdelijk gesloten omdat het volgens de burgemeester een gevaar voor de openbare orde opleverde.

Sluitingsbeleid

De eigenaar startte een rechtszaak tegen de schrapping: hij vindt dat hij onevenredig financieel wordt geraakt door de maatregel en dat de gemeente zich niet aan haar eigen beleid houdt. De eigenaar zegt dat hij zich akkoord heeft verklaard met voorwaarden van het sluitingsbeleid en stelt dat andere beschoten coffeeshops hun deuren niet definitief hoeven te sluiten.

Gedooglijst

Volgens het beleid van de gemeente mag een coffeeshop van de gedooglijst worden geschrapt, tenzij blijkt dat de exploitant geen verwijt kan worden gemaakt. Dat laatste heeft de exploitant tijdens de rechtszaak onvoldoende aannemelijk gemaakt, oordeelt de rechter.

Uitspraken

Meest gelezen berichten