Dertig maanden cel voor misbruik stiefdochter

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Amsterdam > Nieuws > Dertig maanden cel voor misbruik stiefdochter
Amsterdam, 11 april 2017

Een 43-jarige man uit Uithoorn krijgt dertig maanden gevangenisstraf voor het misbruiken van zijn stiefdochter.

De man heeft het meisje tussen haar elfde en zestiende misbruikt door haar met zijn vingers en mond seksueel te betasten en door naaktfoto’s van haar te maken. De handelingen vonden plaats op de kamer van het slachtoffer, terwijl dit een veilige omgeving voor haar zou moeten zijn.

Grove inbreuk

Daarmee heeft de man grove wijze inbreuk gemaakt op de lichamelijke integriteit van het slachtoffer. Ook heeft hij het vertrouwen geschaad dat als partner, als stiefvader en als familielid in hem gesteld mocht worden.

Hij heeft hierbij geen rekening gehouden met de jeugdige leeftijd van het slachtoffer, met de afhankelijke positie waarin zij verkeerde, met het feit dat het slachtoffer reeds kwetsbaar was vanwege de echtscheiding van haar ouders en vanwege de ernstige ziekte van haar moeder. De man heeft zich slechts bekommerd om de bevrediging van zijn eigen lustgevoelens.

Ziekelijke stoornis

Dit zijn zeer ernstige feiten, waarop een gevangenisstraf moet volgen: als erkenning van het slachtoffer, als straf en ter afschrikking van verdachte en als normbevestiging naar anderen. De rechtbank legt de man daarom de straf op die de officier van justitie had geëist: dertig maanden gevangenisstraf, waarvan tien maanden voorwaardelijk.

De man, die door zijn ziekelijke stoornis verminderd toerekeningsvatbaar is, moet zich na het uitzitten van zijn straf verplicht laten behandelen in een psychiatrische kliniek.

Meer informatie

U kunt de afdeling Voorlichting & Communicatie van de rechtbank Amsterdam bellen op telefoonnummer: 088-3611440, of een e-mail sturen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten