Geen namen op Vlinderscrime en foto's weg

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Amsterdam > Nieuws > Geen namen op Vlinderscrime en foto's weg
Amsterdam, 07 oktober 2016

Martin Kok moet zijn berichtgeving over twee mannen (die hij ervan verdenkt verantwoordelijk te zijn voor een groot aantal liquidaties in de onderwereld) op zijn website Vlinderscrime.nl aanpassen.

Privacy

Kok moet de foto’s van de mannen verwijderen en ook mag hij hun namen niet volledig noemen. De publicatie van die persoonsgegevens levert een disproportionele inbreuk op van de privacy van de mannen. Er geldt een dwangsom van vijftienduizend euro per persoon voor iedere dag dat Kok niet voldoet aan de veroordeling. Verder mogen de berichten blijven staan. 

Vrije nieuwsgaring

De mannen wilden dat de berichtgeving helemaal zou worden verwijderd, omdat de beschuldigingen volgens hen onterecht zijn, maar daarin gaat de voorzieningenrechter niet mee: het belang van vrije nieuwsgaring weegt in dit geval zwaarder dan het belang gevrijwaard te blijven van lichtvaardige verdachtmakingen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten