Laden...

Jaar celstraf voor verkoper witte heroïne

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Amsterdam > Nieuws > Jaar celstraf voor verkoper witte heroïne
Amsterdam, 23 februari 2016


De rechtbank Amsterdam veroordeelt een verkoper van witte heroïne tot een jaar cel. In februari vorig jaar werden 3 Deense toeristen onwel na het gebruik van witte heroïne waarvan ze dachten dat het cocaïne was. De verdachte meldde zich bij de politie als verkoper van de drugs, nadat hij zichzelf op televisiebeelden had herkend. De man beweert dat hij niet wist dat hij witte heroïne verkocht: hij dacht dat hij cocaïne verhandelde.

Kijkgat in een celdeur

De rechtbank neemt het de man kwalijk dat hij uit financieel gewin heeft gehandeld en daarbij het belang van de gezondheid van de kopers heeft genegeerd.

Waarschuwingen

Hoewel de verdachte niet wist dat hij heroïne in plaats van cocaïne verkocht, had hij daarop wel beducht moeten zijn: gelet op de media-aandacht die er al was en door de waarschuwingen voor witte heroïne op in de stad geplaatste matrixborden.

Gezondheid in gevaar

Desondanks heeft verdachte de verdovende middelen aan de toeristen verkocht, zonder goed op de hoogte te zijn van de aard en herkomst ervan, zonder de kopers voor het mogelijke gevaar van witte heroïne te waarschuwen en zonder hen te wijzen op testmogelijkheden, waardoor hij de gezondheid van 3 personen in gevaar heeft gebracht, zodanig dat zij hadden kunnen overlijden als niet tijdig was ingegrepen.

Uitspraken