Laden...

Lange celstraf voor dodelijke dubbele steekpartij in Slotermeer

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Amsterdam > Nieuws > Lange celstraf voor dodelijke dubbele steekpartij in Slotermeer
Amsterdam, 02 november 2017

De man die in 2013 twee mensen in Slotermeer met messteken om het leven bracht, krijgt 14,5 jaar gevangenisstraf wegens doodslag. De daad heeft volgens de rechtbank veel onrust en gevoelens van onveiligheid veroorzaakt.

Nietsontziende wijze

De man, naar eigen zeggen een goede bekende van de twee slachtoffers, ging in de nacht van 6 november 2013 in Slotermeer langs bij de slachtoffers. Wat de reden van het bezoek was en wat zich precies in de woning heeft afgespeeld, is onduidelijk gebleven. Wel is duidelijk dat de dader het mannelijke slachtoffer daar met negen messteken om het leven heeft gebracht. Het tweede slachtoffer is hierop op haar sloffen naar buiten gerend en heeft daar nog om de politie en om hulp geroepen. De dader is achter haar aan de straat op gerend en heeft haar op straat op nietsontziende wijze, met zeventien messteken, om het leven gebracht.

Onherstelbaar leed

Door het gillen van het vrouwelijke slachtoffer is een groot aantal buurtbewoners gealarmeerd. De wijze waarop de man het vrouwelijke slachtoffer in het zicht van getuigen heeft omgebracht, hebben begrijpelijkerwijs veel onrust en gevoelens van onveiligheid veroorzaakt in de directe omgeving. Aan de dierbaren van de slachtoffers is onherstelbaar leed toegebracht. Niet duidelijk is geworden waarom de man in kennelijke razernij dergelijk geweld heeft toegepast. Hij ontkent iedere betrokkenheid bij hun dood en heeft aldus op geen enkel moment inzicht gegeven in zijn beweegredenen – wat het verwerkingsproces voor de nabestaanden zonder twijfel moeilijk maakt.

Aanzienlijke celstraf

Gelet op de ernst van de daad moet een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van aanzienlijke duur volgen. In de persoonlijke omstandigheden van de man, voor zover de rechtbank daarin enig inzicht heeft gekregen, schuilt geen aanleiding tot strafvermindering. Vanwege de zeer lange duur van het justitieel onderzoek trekt de rechtbank, wegens overschrijding van de redelijke termijn, een half jaar af van de voorgenomen 15 jaar celstraf. De rechtbank constateert dat er veel fouten zijn gemaakt door politie en het openbaar ministerie, maar dat leidt niet tot de conclusie dat geen sprake was van een eerlijk proces.

Meer informatie

Voor meer informatie, bel de afdeling Voorlichting & Communicatie van de rechtbank Amsterdam, telefoonnummer: 088-3611440, of stuur een e-mail

Uitspraken