Man schuldig aan dodelijk ongeval Van Woustraat

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Amsterdam > Nieuws > Man schuldig aan dodelijk ongeval Van Woustraat
Amsterdam, 20 juli 2017

De 25-jarige man die op 5 mei 2014 een dodelijk ongeval veroorzaakte op de Van Woustraat krijgt een voorwaardelijke celstraf van 2 weken en een taakstraf van 240 uur. Daarmee straft de rechtbank hoger dan de eis van het Openbaar Ministerie, dat een geldboete van 700 euro eiste.

Schuld aan dodelijk ongeval wel bewezen

Het Openbaar Ministerie had een geldboete van 700 euro geëist voor gevaarlijk rijgedrag (een overtreding) omdat niet kon worden bewezen dat de man zich schuldig had gemaakt aan het veroorzaken van een dodelijk ongeval (een misdrijf). De rechtbank oordeelt echter dat er wel degelijk voldoende en overtuigend bewijs is om de man hiervoor te veroordelen. Hierdoor pakt de straf hoger uit.

Voor het dodelijke ongeval en het joyriden samen krijgt de man 240 uur taakstraf en een rijontzegging van 18 maanden. Voor het rijden zonder rijbewijs wordt een voorwaardelijke hechtenis van 2 weken opgelegd, met een proeftijd van 2 jaar.

Serie botsingen

De bestuurder, een man uit Iran zonder vaste woon- of verblijfplaats in Nederland, reed op 5 mei 2014 te hard (met 52 tot 60 kilometer per uur) over de Van Woustraat, een drukke straat waar hij niet bekend was. Hij had geen toestemming van de eigenaar van de auto om hierin te rijden. Hij had op dat moment bovendien geen rijbewijs, iets waarvoor hij zelfs al drie keer eerder was veroordeeld.

Ter hoogte van de kruising met de Rustenburgerstraat week hij uit voor een scooter en raakte vervolgens een fietser. Uiteindelijk knalde hij met zijn auto tegen een verkeersbord, dat door die klap omklapte en op het hoofd van het slachtoffer terecht kwam. Hij overleed later aan de gevolgen hiervan.

Uitspraken

Meest gelezen berichten