Laden...

Ontwerp nieuwbouw rechtbank Amsterdam bekend

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Amsterdam > Nieuws > Ontwerp nieuwbouw rechtbank Amsterdam bekend
Amsterdam, 26 mei 2016

De rechtbank Amsterdam krijgt in 2020 een nieuw gebouw dat op de plek van het huidige gerechtsgebouw komt te staan. Het consortium dat de nieuwe rechtbank gaat ontwerpen, bouwen en exploiteren is NACH (New Amsterdam Court House). Het contract hiervoor is woensdag 25 mei ondertekend.

Waarom een nieuwe rechtbank?

Het huidige Parnascomplex is functioneel en technisch sterk verouderd. De panden hebben geen efficiënte indeling en voldoen niet meer aan de hedendaagse normen op het gebied van energieverbruik, doelmatigheid, flexibiliteit en comfort.

Hoe groot wordt de nieuwe rechtbank?

Nieuwe rechtbank Amsterdam bij avond

De nieuwe rechtbank wordt ongeveer 47.250 m2 voor kantoren, zittingszalen, verhoorkamers en gehechtengebied, exclusief parkeren. Het nieuwe gebouw is 10 lagen hoog.

Planning

Tijdens de nieuwbouw wordt gebruik gemaakt van een tijdelijke rechtbank die in het najaar van 2016 wordt opgeleverd en in gebruik genomen. De sloop van de torens A t/m D en de voorbereidende bouwwerkzaamheden starten in januari 2017. De bouw van de definitieve rechtbank begint in augustus 2017. Naar verwachting wordt het nieuwe gebouw in 2020 in gebruik genomen. De rechtbank blijft gedurende dit project gewoon functioneren.

Meer informatie? Kijk op de site van het Rijksvastgoedbedrijf.

Uitspraken