Laden...

Rechtbank Amsterdam doet aangifte wegens diefstal van documenten

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Amsterdam > Nieuws > Rechtbank Amsterdam doet aangifte wegens diefstal van documenten
Amsterdam, 10 februari 2017

De rechtbank Amsterdam doet aangifte van de diefstal van papieren documenten van het rechtbankterrein.

De rechtbank Amsterdam werd gisteren door een krantenredactie geïnformeerd over het feit dat er papieren documenten van de rechtbank Amsterdam in het bezit van de krantenredactie waren gekomen. De redactie heeft die documenten inmiddels geretourneerd.

Ter vernietiging

Het gaat vooral om interne stukken, maar ook over kopieën van materiaal dat in strafzaken is gebruikt. Het zijn papieren documenten die ter vernietiging in een papiercontainer zijn gestopt. De vernietiging van oud papier gebeurt op frequente basis door een gespecialiseerd bedrijf. De papiercontainers zijn standaard afgesloten en staan standaard op terrein dat niet publiekelijk toegankelijk is.
Hoe dit oud papier bij de krantenredactie terecht kon komen, moet worden onderzocht.

Onrechtmatig

De rechtbank Amsterdam benadrukt dat dergelijk onrechtmatig verkregen materiaal niet door onbevoegden hoort te worden meegenomen, niet aan derden hoort te worden overhandigd en ook niet door derden hoort te worden gebruikt.

Meer informatie

Afdeling Voorlichting & Communicatie van de rechtbank Amsterdam, telefoonnummer 088 3611440 of via e-mail.

Uitspraken