Laden...

Rechtbank onbevoegd in zaak Stichting Islamitisch Onderwijs

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Amsterdam > Nieuws > Rechtbank onbevoegd in zaak Stichting Islamitisch Onderwijs
Amsterdam, 13 juli 2017

De rechtbank heeft vandaag geoordeeld dat zij niet bevoegd is om te beslissen op het beroep dat de Stichting Islamitisch Onderwijs bij haar heeft ingesteld.

Versnelde behandeling

De stichting wil een financiële bijdrage van het Rijk om met ingang van 1 augustus 2017 een school in Amsterdam te kunnen beginnen. De staatssecretaris van Onderwijs heeft die bijdrage geweigerd. Omdat het nieuwe schooljaar al snel begint heeft de stichting gevraagd om een versnelde behandeling van haar zaak. De rechtbank heeft daarin voorzien.

Bekostiging

Tijdens de behandeling van de zaak bleek echter dat de bijdrage waar het hier om gaat, zogenoemde ‘startbekostiging’ en ‘aanvullende bekostiging’ is. Dat zijn geldbedragen die van overheidswege worden verstrekt voor de opstart en de eerste looptijd van een nieuwe school. Voor de periode na deze aanloopperiode wordt zogenoemde ‘reguliere bekostiging’ verstrekt. Uit de wet volgt dat de rechtbank alleen bevoegd is om over de reguliere bekostiging te oordelen. Zaken over de start- en aanvullende bekostiging kunnen alleen door de Afdeling bestuursrecht van de Raad van State worden behandeld. Dat betekent dat de stichting zich met spoed tot de Raad van State moet wenden.

Meer informatie

Voor meer informatie, bel de afdeling Voorlichting & Communicatie van de rechtbank Amsterdam, telefoonnummer: 088-3611440, of stuur een e-mail.

Uitspraken