Twee jaar cel voor seks met minderjarige meisjes

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Amsterdam > Nieuws > Twee jaar cel voor seks met minderjarige meisjes
Amsterdam, 28 maart 2017

Een 28-jarige Amsterdammer is veroordeeld tot twee jaar cel, waarvan één jaar voorwaardelijk, voor seks en cyberseks met minderjarige meisjes, en voor een poging tot zware mishandeling van zijn buurman. Ook moet hij een taakstraf van 120 uur uitvoeren.

Contact via Facebook

De man legde vorig jaar via Facebook contact met een veertienjarig meisje met een verstandelijke beperking. Hij had daarna meerdere keren seks met haar. Met twee andere meisjes, beiden elf jaar oud, voerde de man seksueel getinte chats. Daarbij haalde hij één van de meisjes over haar borsten voor de webcam te tonen, het andere meisje stuurde hij een foto van zijn geslachtsdeel.

De man heeft daarmee op ernstige wijze inbreuk gemaakt op de lichamelijke en geestelijke integriteit van de meisjes en misbruik gemaakt van hun kwetsbare positie. De rechtbank neemt het de man zeer kwalijk dat hij enkel oog had voor de bevrediging van zijn eigen behoeften en geen rekening hield met de schadelijke gevolgen van zijn gedrag voor de kinderen.

Zware mishandeling

Naast de ontuchtzaak is de man veroordeeld voor een poging tot zware mishandeling van zijn buurman. Tijdens een ruzie sloeg hij hem met een koffiemok in zijn nek. De buurman liep daarbij een slagaderlijke bloeding op. Nadat het slachtoffer in elkaar was gezakt, schopte de man hem nog een aantal keren tegen zijn hoofd. Dit alles gebeurde in het bijzijn van het zoontje van de buurman.

Strafeis OM

Het OM had tegen de man een celstraf geëist van 30 maanden, waarvan 10 voorwaardelijk. Die eis acht de rechtbank te hoog omdat er rekening mee moet worden gehouden dat de man volgens de reclassering enigszins verminderd toerekeningsvatbaar is en niet eerder voor soortgelijke feiten is veroordeeld.

Naast de gevangenisstraf en de taakstraf van 120 uur moet de man zich voor zijn gedrag laten behandelen en mag hij geen contact meer opnemen met het veertienjarige meisje. Ten slotte geldt er voor hem tot het einde van zijn proeftijd een meldplicht bij de reclassering.

Meer informatie

Rechtbank Amsterdam, afdeling Voorlichting & Communicatie
Telefoon: 088 36 11 440 of e-mail: info.rechtbankamsterdam@rechtspraak.nl

Uitspraak

Meest gelezen berichten