Vijftal schuldig aan runnen drugskoeriersdienst in binnenstad

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Amsterdam > Nieuws > Vijftal schuldig aan runnen drugskoeriersdienst in binnenstad
Amsterdam, 04 december 2017

Vijf mannen in de leeftijd van 29 tot 53 jaar zijn schuldig bevonden aan grootschalige handel in cocaïne. De groep bezorgde de drugs per fiets, brommer of auto bij een groot aantal adressen in het centrum van Amsterdam en daarbuiten. De vijf worden veroordeeld tot gevangenisstraffen van 12 tot 36 maanden.

Goed georganiseerde handel

Bijna twee jaar lang hielden de vijf zich in goed georganiseerd verband bezig met de handel in cocaïne. Op dagelijkse basis, gedurende diensten van 15:00 uur tot 24:00 uur, leverden ze hun bestellingen af bij een uitgebreide klantenkring in en om Amsterdam.

Uitgebreide klantenkring

De dealers van dienst haalden de drugs doorgaans aan het begin van hun shift op in een woning in Amsterdam-Noord. Daar lag de cocaïne, verpakt in enveloppen met een halve of een hele gram, samen met een dealertelefoon klaar op een tafel. Gedurende de middag en avond onderhielden de dealers onderling contact over hoe de dienst verliep en, bij grote drukte, over het overnemen van elkaars klanten. Alleen al in de periode van april tot oktober 2016 werden met de twee dealertelefoons bijna 25.000 in- en uitgaande gesprekken gevoerd.

Uiteenlopende straffen

De hoofdverdachte in de zaak, een 46-jarige man uit Hoorn, had als leider van de groep een aansturende en coördinerende rol. Hij zag er onder meer op toe dat de koeriers over voldoende cocaïne konden beschikken. Hij krijgt daarvoor 36 maanden gevangenisstraf, waarvan 6 maanden voorwaardelijk. De vier andere verdachten hielden zich voornamelijk bezig met de verkoop. Zij krijgen straffen van 12 tot 24 maanden, waarvan 4 tot 6 maanden voorwaardelijk.

Meer informatie

Voor meer informatie, bel de afdeling Voorlichting & Communicatie van de rechtbank Amsterdam op 088-3611440, of stuur een e-mail naar info.rechtbankamsterdam@rechtspraak.nl.

Uitspraken (wordt nog aangevuld)

Meest gelezen berichten