Laden...

Vrijspraak voor chauffeur vuilniswagen na dodelijk ongeluk

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Amsterdam > Nieuws > Vrijspraak voor chauffeur vuilniswagen na dodelijk ongeluk
Amsterdam , 14 augustus 2015

De chauffeur van de vuilniswagen die een 7-jarig meisje heeft aangereden in december 2013 op het Cornelis Troostplein in Amsterdam treft geen schuld. Dat heeft de rechtbank vandaag bepaald.

Op het moment dat de vuilniswagen optrok was het meisje op haar fiets bezig de auto links in te halen, waardoor zij onder de auto terecht kwam en overleed. Volgens het OM was de aanrijding aan de chauffeur te wijten omdat de breedtespiegel van de auto niet goed was afgesteld en het meisje tijdens het passeren vier seconden te zien was in de spiegels.

Volgens de rechtbank valt niet met zekerheid te zeggen dat de linkerbreedtespiegel die dag niet goed stond afgesteld omdat er enige tijd is verlopen tussen het moment van het ongeval en het moment van de reconstructie.

Ook valt niet met zekerheid vast te stellen dat de chauffeur het meisje 4 seconden in zijn spiegels had kunnen zien, nu onvoldoende duidelijk is of, en op welke wijze, de onderzoekers ervoor hebben gezorgd dat het oogpunt van de chauffeur was gelijkgesteld aan dat van de persoon die zijn plaats innam tijdens de reconstructie.
 
De rechtbank kan dus niet met zekerheid zeggen dat de breedtespiegel verkeerd stond afgesteld en dat het slachtoffer 4 seconden zichtbaar was, terwijl dit feitelijk wel is wat hem wordt verweten.

Uitspraken