Laden...

Maatregelen coronavirus

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbanken > Rechtbank Amsterdam > Maatregelen coronavirus

Coronamaatregelen rechtbank Amsterdam: wat betekenen ze voor u?

Hier leest u welke maatregelen de rechtbank Amsterdam heeft getroffen wegens het coronavirus.

Algemene informatie over de maatregelen die vanuit de Rechtspraak worden getroffen leest u op deze informatiepagina.

 

Centrale Balie

Openingstijden Centrale Balie
Maandag-vrijdag: 9:00-17:00 uur

Openingstijden kasbalie
Maandag-vrijdag: 9:00-17:00 uur

In verband met de coronamaatregelen vragen wij u om alleen langs te komen wanneer zaken niet kunnen wachten en niet digitaal afgehandeld kunnen worden. Handel uw zaken bij de Centrale balie waar mogelijk af per post, telefonisch of per e-mail.

 

Zittingen

De meeste strafzaken, jeugd(straf)zaken en familiezaken worden fysiek behandeld op de rechtbank zelf. Daarbij zijn de procespartijen en de verdachten aanwezig.

De zittingen worden gehouden tussen 9:00 uur en 18:00 uur. Sinds 1 september 2020 worden er ook in de avonduren zittingen gehouden.

Zaken die schriftelijk of via tele(fonisch)horen of Skype kunnen worden behandeld, doen we voorlopig nog steeds op die wijze af. Als uw zaak fysiek doorgaat, wordt u daarover zo spoedig mogelijk geïnformeerd.

Toegang publiek

Om de anderhalve meter afstand voldoende te kunnen bewaren, hebben alleen partijen die zijn opgeroepen voor de zitting toegang tot de rechtbank.

De rechtbank is voor publiek beperkt toegankelijk. Als u een zitting wilt bijwonen, moet u zich aanmelden.

Sinds 1 december 2020 bent u verplicht in de publieke ruimten van de rechtbank een mondkapje te dragen. Neemt u een eigen mondkapje mee. In de zittingszalen hoeft u als u zit geen mondkapje te dragen.

Gaat mijn zaak door?

Heeft u vragen over uw zaak? Neem contact op met uw advocaat of gemachtigde.

Mijn zaak is uitgesteld

Bel niet naar de rechtbank over de voortgang van uw zaak. Neem voor vragen contact op met uw advocaat of gemachtigde.

Mijn zaak gaat door

Als in uw zaak een mondelinge behandeling plaatsvindt, hoort u van de rechtbank wanneer en hoe (via telehoren, Skype, telefonisch horen of via een fysieke zitting) deze wordt gehouden.

  Journalisten

  Journalisten die een zitting willen bijwonen, dienen zich van tevoren aan te melden via info.rechtbankamsterdam@rechtspraak.nl.

  Uitspraken

  De uitspraken gaan op de gebruikelijke wijze. Dat betekent dat alleen uitspraken
  in strafzaken mondeling worden gedaan.
  Let wel: hierbij geldt de regel dat elke procespartij maximaal 2 mensen mag meenemen en dat andere bezoekers (aangemelde media uitgezonderd) niet worden toegelaten.

  Voorzieningen

  Op de rechtbank is de coffeecorner open.
  U kunt daar koffie, water en koeken kopen.


   

  Nieuws mb.t. het coronavirus - This Web Part will show items that have been recently viewed by many users. When you add it to the page, this Web Part will show items from the current site. You can change this setting to show items from another site or list by editing the Web Part and changing its search criteria. You can also customize how items are sorted. As new content is discovered by search, this Web Part will display an updated list of items each time the page is viewed.  Nieuws mb.t. het coronavirus

   

   

  Start inhoudelijke behandeling Marengo vanwege corona uitgesteldStart inhoudelijke behandeling Marengo vanwege corona uitgesteldhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Amsterdam/Nieuws/Paginas/Start-inhoudelijke-behandeling-Marengo-vanwege-corona-uitgesteld.aspxAmsterdam4-2-2021 23:00:00<p>De start van de inhoudelijke behandeling van de strafzaak Marengo op 15 februari gaat niet door. Door de huidige ontwikkelingen in de coronapandemie, waaronder de opkomst van de Britse variant van het virus, ziet de rechtbank zich genoodzaakt de start van het proces uit te stellen naar een later moment. </p>
  Cel- en taakstraffen voor 5 verdachten rellen MuseumpleinCel- en taakstraffen voor 5 verdachten rellen Museumpleinhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Amsterdam/Nieuws/Paginas/Rellen-Museumplein.aspxAmsterdam1-2-2021 23:00:00<p>Vijf mannen van 22 tot 46 jaar zijn gisteravond tijdens een snelrechtzitting door de politierechter veroordeeld voor hun betrokkenheid bij de verboden demonstratie op het Museumplein in Amsterdam, die op zondag 24 januari uitmondde in rellen. De mannen kregen straffen opgelegd uiteenlopend van 40 uur taakstraf tot 6 weken gevangenisstraf.</p>
  Informatie voor advocatuur over werkwijze zittingen privaatrecht tijdens de coronacrisisInformatie voor advocatuur over werkwijze zittingen privaatrecht tijdens de coronacrisishttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Amsterdam/Nieuws/Paginas/Informatie-voor-advocatuur-over-werkwijze-zittingen-privaatrecht-tijdens-de-coronacrisis.aspxAmsterdam12-11-2020 23:00:00<p>Door de coronacrisis lopen veel zaken anders dan anders, ook bij de rechtbank Amsterdam. Onderstaand bericht bevat informatie voor advocaten over de werkwijze rond zittingen van de afdeling privaatrecht (teams familie & jeugd, handel, insolventie, kanton en kort geding). </p>
  Bezwaren Smart Exit c.s. tegen COVID-19 beleid van Facebook afgewezenBezwaren Smart Exit c.s. tegen COVID-19 beleid van Facebook afgewezenhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Amsterdam/Nieuws/Paginas/Bezwaren-Smart-Exit-cs-tegen-COVID19-beleid-van-Facebook-afgewezen.aspxAmsterdam12-10-2020 22:00:00<p>Facebook heeft het recht om pagina’s offline te halen die in strijd zijn met haar eigen COVID-19 beleid. Dat heeft de kort gedingrechter bepaald, in een zaak die de stichtingen Smart Exit en Viruswaarheid en een inwoner van Den Haag tegen Facebook hadden aangespannen. </p>
  Rechtbank Amsterdam start met strafzittingen in de avondRechtbank Amsterdam start met strafzittingen in de avondhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Amsterdam/Nieuws/Paginas/Rechtbank-Amsterdam-start-met-strafzittingen-in-de-avond.aspxAmsterdam7-9-2020 22:00:00<p>De rechtbank Amsterdam houdt deze en volgende maand elke donderdag politierechterzittingen in de avonduren. Met de extra zittingen dringt de rechtbank de achterstanden terug die zijn ontstaan door de coronamaatregelen eerder dit jaar. </p>