Legalisatie en akte non-appèl voor Tunesië

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksBezoekinformatie > Centrale Balie > Legalisatie en akte non-appèl voor Tunesië

Stap 1: U gaat naar de gemeente waar u gehuwd bent. Daar vraagt u de akte van: inschrijving van de echtscheiding. Bent u in het buitenland gehuwd dan kunt u naar de gemeente Den Haag (Gemeente Den Haag adres: Spui 70, 2511 BT Den Haag).

Stap 2: U gaat met het uittreksel van de Gemeente en de beschikking van de echtscheiding (als deze in Den Haag is uitgesproken) naar de Rechtbank Den Haag en vraagt daar om een Akte Non-Appèl. Dit kan iedere werkdag tussen 08.30 tot 16.30 uur.

Stap 3: De echtscheidingsbeschikking moet geverifieerd worden door de Rechtbank waar de echtscheiding is uitgesproken. De wachttijd om de akte af te geven kan hierdoor oplopen. Het kan zijn dat de akte met de beschikking naar u moet worden opgestuurd, afhankelijk van waar de beschikking gearchiveerd is. De echtscheidingsbeschikking kan op werkdagen tot 15 uur uit het archief in Den Haag worden opgevraagd.

Stap 4: De verklaring Non-Appèl (akte), de Echtscheidingsbeschikking en het uittreksel van de Gemeente laat u vertalen door een beëdigde vertaler in de Arabische taal. De vertaler moet ingeschreven zijn in het Bureau voor Beëdigde Tolken en Vertalers (bureaubtv.nl).

Stap 5: U laat de handtekening van de vertaler legaliseren bij de Centrale Balie van de Rechtbank Den Haag of bij een Rechtbank uit uw arrondissement. Dit kan elke werkdag tussen 08.30 uur tot 16.30 uur. De griffierechten bedragen € 20.

Stap 6: U gaat nu naar het Ministerie van Buitenlandse Zaken, Rijnstraat 8 in Den Haag. U moet hier de legalisatie van de Rechtbank laten legaliseren. Dit kan elke werkdag tussen 09.00 uur en 12.30 uur. De kosten bedragen € 10.

Stap 7: U gaat nu naar de Tunesische Consulaat in Rotterdam. U moet hier de legalisatie van het Ministerie van Buitenlandse Zaken laten legaliseren.

Consulaat Tunesië
Adres: Brielselaan 85
3081 AB Rotterdam
Tel: 010-2973103