12 maanden cel voor oplichting en diefstal benzine

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Den Haag > Nieuws > 12 maanden cel voor oplichting en diefstal benzine
Den Haag, 30 augustus 2017

De rechtbank Den Haag heeft vandaag een 62-jarige man veroordeeld voor meerdere oplichtingen en diefstallen van benzine. De celstraf van 12 maanden is conform de eis van de officier van justitie.

Misbruik van vertrouwen

De man heeft meerdere malen auto’s geleend bij autobedrijven zonder deze terug te brengen en hij heeft verschillende keren benzine getankt zonder te betalen. Ook heeft hij tweemaal in een bed en breakfast gelogeerd zonder de rekening te betalen.
Door zich telkens voor te doen als een betrouwbare en betalende partij heeft hij misbruik gemaakt van het vertrouwen van bedrijven. Hij heeft zich niets aangetrokken van de belangen van de slachtoffers. Hij heeft gehandeld uit puur winstbejag. De rechtbank neemt het de man onder andere kwalijk dat hij geen enkele verantwoordelijkheid neemt voor zijn daden.

Herhaling

De man is in het verleden meermalen veroordeeld voor het plegen van soortgelijke feiten. Dit heeft hem er niet van weerhouden om door te gaan met het oplichten en bestelen van mensen en bedrijven.

Uitspraken

Meest gelezen berichten