12 maanden celstraf voor mishandeling met de dood als gevolg

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Den Haag > Nieuws > 12 maanden celstraf voor mishandeling met de dood als gevolg
Den Haag, 14 juli 2016

De rechtbank Den Haag heeft vandaag een 32-jarige man veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 maanden voor een mishandeling met voorbedachte raad in een woning op 10 augustus 2015. Na de mishandeling is het slachtoffer de straat opgelopen, niet veel later in elkaar gezakt en overleden.

Hart- en vaataandoeningen slachtoffer

Het slachtoffer leed aan hart- en vaataandoeningen en had een verhoogde kans op fatale complicaties. Sectie op het slachtoffer heeft uitgewezen dat hij is overleden als gevolg van fatale hartritmestoornissen en niet door het bij de mishandeling opgelopen letsel.

Causaal verband

Centrale vraag in deze zaak was of er een causaal verband bestond tussen de mishandeling in de woning en de latere dood van het slachtoffer. De rechtbank heeft die vraag bevestigend beantwoord. De rechtbank acht het zeer waarschijnlijk dat door de mishandeling veroorzaakte stress heeft bijgedragen aan het overlijden van het slachtoffer. De 32-jarige man is dan ook veroordeeld voor mishandeling met de dood als gevolg.

Uitspraken

Meest gelezen berichten