18 maanden cel en tbs voor carjacking

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Den Haag > Nieuws > 18 maanden cel en tbs voor carjacking
Den Haag, 05 oktober 2017

De rechtbank in Den Haag heeft vandaag een 36-jarige man uit Den Haag veroordeeld tot een celstraf van 18 maanden en tbs met voorwaarden.

Aanrijding

In maart van dit jaar sprong een man op de motorkap van een auto waar een vrouw en een 10-jarig meisje inzaten. Daarna wrong hij zich in de auto bovenop de vrouw. De vrouw en het meisje wisten weg te komen en de man is met grote snelheid weggereden. Verderop heeft hij een zware aanrijding veroorzaakt. Hij heeft een andere auto en een railvoertuig van de HTM aangereden.  Daarna heeft hij geprobeerd met geweld een andere auto te carjacken. Dit is niet gelukt omdat omstanders hem overmeesterden. De man was tijdens dit alles onder invloed van cocaïne.

Ernstige misdrijven

Deze misdrijven zijn zeer ernstig. Ze hebben bij de slachtoffers, onder wie het 10-jarige meisje, fikse sporen nagelaten. Zij voelen zich nog altijd onveilig en hebben last van slaapproblemen en angstdromen.

Verminderd toerekeningsvatbaar

Het Openbaar Ministerie eiste op de zitting 2,5 jaar cel en tbs met voorwaarden tegen de man, die al eerder is veroordeeld voor geweldsmisdrijven, vermogensmisdrijven en verkeersmisdrijven.
De rechtbank is van oordeel dat de man, gelet op zijn verminderde toerekeningsvatbaarheid, een celstraf dient te krijgen van 18 maanden en aansluitend de maatregel tbs met voorwaarden, zodat hij verplicht behandeling ondergaat. De door de slachtoffers gevraagde schadevergoeding wordt grotendeels toegewezen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten