40 uur taakstraf voor bedreigen minister-president

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Den Haag > Nieuws > 40 uur taakstraf voor bedreigen minister-president
Den Haag, 23 augustus 2017

De rechtbank Den Haag heeft vandaag een 47-jarige vrouw uit Leiden veroordeeld voor bedreiging van minister-president Rutte. Zij heeft hem met de dood bedreigd door hem in een openbaar Facebook bericht af te beelden met een strop om zijn nek en daarbij dreigende woorden toe te voegen.

Doodsbedreiging

Een dergelijke doodsbedreiging is niet acceptabel. Hoe oneens iemand het ook is met een politicus, dit is een verwerpelijke manier om daaraan uitdrukking te geven. 

De rechtbank heeft meegewogen dat Facebook een laagdrempelig medium is met een groot publiek bereik. Dit bericht kan gevoelens van onveiligheid en onrust teweeg brengen.

Taakstraf

Naast de taakstraf heeft de rechtbank aan de vrouw een week voorwaardelijke celstraf opgelegd. Verder moet zij zich gedurende een proeftijd van twee jaar onder behandeling stellen van een forensische polikliniek voor haar persoonlijkheidsproblemen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten