5 jaar celstraf voor aansteken levensgevaarlijke brand in Sassenheim

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Den Haag > Nieuws > 5 jaar celstraf voor aansteken levensgevaarlijke brand in Sassenheim
Den Haag, 28 april 2016

Een 64-jarige man krijgt van de rechtbank Den Haag een 5-jarige celstraf voor brandstichten in een woning in Sassenheim op 1 januari 2016, waarbij een levensbedreigende situatie ontstond voor zijn ex-vriendin. Ook moet de man haar een schadevergoeding van drieduizend euro betalen.

Kerstboom

Nadat de relatie tussen de man en de vrouw was beëindigd, heeft de man – voordat hij de woning verliet en terwijl de vrouw nog in de slaapkamer was – in de woonkamer brand gesticht. Hij heeft dat gedaan door open vuur (waarschijnlijk lucifers) te houden bij een droge kerstboom waardoor er direct een felle brand is opgelaaid. De dader heeft hiermee een levensgevaarlijke situatie doen ontstaan.

Dat zijn ex het overleefde is niet aan hem te danken geweest. Na het stichten van de brand heeft hij de voordeur achter zich gesloten. Bovendien heeft hij de vrouw, die de woning niet meer op normale wijze kon verlaten, op 7 meter boven de grond in de rook op het raamkozijn zien staan. De man is vervolgens in zijn auto weggereden zonder zich om haar te bekommeren.

Uitspraken

Meest gelezen berichten