6 jaar cel voor mensenhandel

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Den Haag > Nieuws > 6 jaar cel voor mensenhandel
Den Haag, 13 april 2016

De rechtbank Den Haag veroordeelt een 34-jarige man tot 6 jaar cel vanwege mensenhandel. De man, rapper en tatoeëerder, liet van eind 2009 tot voorjaar 2014 in totaal vijf vrouwen voor hem werken in de raamprostitutie en escort. Het geld dat ze verdienden ging naar hem.

Prostitutie

De vrouwen bevonden zich allemaal in een moeilijke situatie, met familieproblemen en schulden, toen ze de man leerden kennen. Volgens de man konden zij door in de prostitutie te werken die problemen oplossen. Hij bood aan hen daarbij te helpen en regelde hun werk in de prostitutie. Wie in zijn team werkte kreeg een tatoeage met zijn initialen om te laten zien dat ze bij hem hoorde. Het met de prostitutie verdiende geld ging naar de man, maar de problemen van de vrouwen werden niet opgelost.

Misleiding en misbruik

Terwijl zij werkten, leefde hij goed van hun geld. De rechtbank vindt dat de man alle vrouwen heeft misleid en misbruik heeft gemaakt van hun kwetsbare positie. Een aantal van de vrouwen werd ook door hem geslagen en bedreigd. Onder die omstandigheden is werken in de prostitutie geen vrijwillige keuze meer. Er is dan sprake van onvrijwillige prostitutie, dus van mensenhandel.

Terugbetalen

Het profiteren van de prostitutie heeft in totaal ruim 4 jaar geduurd. Er is grof misbruik gemaakt van de vrouwen en ze hebben allemaal nauwelijks een cent gezien van wat ze verdienden. Daarom moet de man, naast 6 jaar de gevangenis in, als eerste, voorzichtige schatting, ruim 300.000 euro aan de vrouwen terugbetalen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten