8 jaar celstraf voor doodslag in Ypenburg

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Den Haag > Nieuws > 8 jaar celstraf voor doodslag in Ypenburg
Den Haag, 04 december 2015

De rechtbank Den Haag heeft een 33-jarige man veroordeeld tot een 8-jarige celstraf voor het doden van zijn zwager op een bedrijventerrein op de Laan van Waalhaven in de Haagse wijk Ypenburg op 8 april 2015.

Stoffelijk overschot

Op 8 april 2015 omstreeks half vier ‘s middags werd aan de openbare weg het stoffelijk overschot aangetroffen van een man. De man had diverse steekwonden en er was sprake van fors bloedverlies. De dader meldde zich vlak daarna bij een politiebureau in Rotterdam, waarbij hij zijn daad bekende. Op zijn broek en schoenen zat bloed van het slachtoffer. Na onderzoek door het Nederlandse Forensisch Instituut bleek het bloed op het mes en de klauwhamer, die vlakbij het slachtoffer werden aangetroffen, van het slachtoffer te zijn.

Vrijspraak diefstal

Hoewel er aanwijzingen zijn dat de 33-jarige man een geldbedrag uit de portemonnee van het slachtoffer heeft weggenomen, is hiervoor geen wettig en overtuigend bewijs. De rechtbank spreekt hem daarom vrij van diefstal. Uit de vrijspraak van diefstal volgt dat niet bewezen kan worden dat de doodslag gepleegd is met het doel om het geld weg te nemen. Om die reden is dan ook sprake van doodslag in plaats van zogenoemde gekwalificeerde doodslag, wat een ernstiger strafbaar feit is.

Uitspraken

Meest gelezen berichten