9 jaar celstraf voor ombrengen nieuwe partner ex-vrouw

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Den Haag > Nieuws > 9 jaar celstraf voor ombrengen nieuwe partner ex-vrouw
Den Haag, 20 september 2016

De 58-jarige man die op 16 oktober 2015 de nieuwe vriend van zijn ex-vrouw met messteken om het leven bracht, krijgt van de rechtbank Den Haag 9 jaar gevangenisstraf voor doodslag. Dit is ook de straf die het Openbaar Ministerie heeft geëist.

Steekpartij

Op brute wijze heeft de dader geweld toegepast op het lichaam van het slachtoffer door hem niet éénmaal, maar meerdere malen met grote kracht met een mes te steken, waarvan twee keer in de borst.  Het slachtoffer werd aangetroffen voor zijn eigen woning in Den Haag.

Doodslag in plaats van voorbedachte raad

De rechtbank vindt het gedrag van de 58-jarige man voorafgaand, tijdens en na de steekpartij opmerkelijk.  Er zijn echter geen objectieve bewijsmiddelen die de verklaring van de verdachte, dat hij heeft gehandeld in een plotseling opgekomen paniekreactie, tegenspreken of weerleggen. Dit is voor de rechtbank doorslaggevend bij de beslissing dat het doodslag is geweest en dat geen sprake was van voorbedachte raad (oftewel, moord). De officier van justitie was in haar eis eveneens uitgegaan van doodslag.

Wel toerekeningsvatbaar

De geraadpleegde deskundigen vinden het niet waarschijnlijk dat een psychische stoornis bij de verdachte heeft geleid tot het plegen van dit strafbare feit. De rechtbank ziet dan ook geen reden om de man  verminderd toerekeningsvatbaar te achten.

Uitspraken

Meest gelezen berichten