Aanmelden pers voor rechtszaak jihadverdachten

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Den Haag > Nieuws > Aanmelden pers voor rechtszaak jihadverdachten
Den Haag, 02 september 2015

Op maandag 7 september 2015 start de Haagse rechtbank om 09:30 uur met de inhoudelijke behandeling van de strafzaak tegen verdachten van deelneming aan een (terroristische) criminele organisatie, opruiing en/of ronselen voor de jihad in de zogenoemde Context-zaak. Deze zitting vindt plaats in de beveiligde zittingszaal – de bunker - aan de Zuidermolenweg 1 in Amsterdam Osdorp. De inhoudelijke behandeling duurt naar verwachting tot en met begin november 2015.

Zittingsschema

Journalisten met accreditatie krijgen na aanmelding nadere informatie over het zittingsschema. Maandag, dinsdag en donderdag zijn de reguliere zittingsdagen in deze periode. Elke zittingsdag begint om 9.30 uur. In de eerste week komen alleen deskundigen en getuigen aan bod.

Accreditatie

Alle journalisten die de zitting(en) willen bijwonen worden vriendelijk verzocht zich uiterlijk vrijdag 4 september 2015 om 12:00 uur aan te melden bij de afdeling Voorlichting van de rechtbank Den Haag.

Voor schrijvende pers volstaat het om eenmalig te accrediteren. Voor tv- en radio-opnames is voor elke zittingsdag aparte accreditatie nodig. Hierbij maken we gebruik van een zogenoemde poolregeling.

Poolregeling

Voor het maken van radio- en televisieopnamen geldt een poolregeling. Dat betekent dat één (landelijke) omroep toestemming krijgt tijdens de zitting beeld- en geluidsopnames te maken. Deze omroep fungeert als pool voor het afstaan van opnames aan andere audiovisuele media. Media die zich willen aanmelden voor de poolregeling worden verzocht zich uiterlijk vrijdag 4 september 2015 om 12:00 uur aan te melden bij de afdeling Voorlichting van de rechtbank.

Omdat voor tv- en radio-opnames voor elke zittingsdag accreditatie nodig is, vragen we bij elke zittingsdag aanmeldingen uiterlijk de dag ervoor te doen om 12:00 uur.

Uitspraken

Meest gelezen berichten