Anderhalf jaar cel voor diefstal bij bejaarden

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Den Haag > Nieuws > Anderhalf jaar cel voor diefstal bij bejaarden
Den Haag, 11 juni 2015

Een 25-jarige thuiszorgster uit Den Haag krijgt anderhalf jaar gevangenisstraf waarvan een half jaar voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaren, voor het meerdere malen bestelen van bejaarden.
De rechtbank vindt dat zij op ernstige wijze misbruik heeft gemaakt van kwetsbare ouderen die door haar werden verzorgd en op haar moesten vertrouwen. De medewerkster van de thuiszorg was al eerder veroordeeld voor een soortgelijk feit, maar kennelijk heeft dat haar niet weerhouden om wederom diefstallen te plegen.

Geen beroepsverbod

De rechtbank acht bewezen dat de thuiszorgmedewerkster in de periode van augustus 2014 tot en met eind januari 2015 geldbedragen heeft gestolen bij diverse ouderen die zij verzorgde. De officier van justitie had 22 maanden celstraf gevorderd waarvan zeven maanden voorwaardelijk, maar de rechtbank straft iets lager omdat de vrouw van één poging diefstal meer wordt vrijgesproken. De officier van justitie had naast een gevangenisstraf ook een beroepsverbod voor vijf jaar gevorderd.  De rechtbank acht het op basis van de huidige wetgeving (art. 28 en 313 Wetboek van Strafrecht) echter onmogelijk om in deze zaak een beroepsverbod op te leggen. In gevallen als deze dient de bescherming van de maatschappij, in dit geval in het bijzonder zorgbehoevenden, te worden gezocht in de regeling omtrent de afgifte van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag).

Uitspraken

Meest gelezen berichten