Laden...

Celstraf en tbs met voorwaarden voor seksueel misbruik

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Den Haag > Nieuws > Celstraf en tbs met voorwaarden voor seksueel misbruik
Den Haag, 10 augustus 2017

De rechtbank in Den Haag heeft vandaag een 41-jarige man uit Nootdorp veroordeeld tot 3 jaar celstraf en tbs met voorwaarden wegens seksueel misbruik van zijn twee dochters en zijn nichtje.

Zeer ernstige feiten

De rechtbank is van oordeel dat aan de man een gevangenisstraf van lange duur moet worden opgelegd. De door hem gepleegde strafbare feiten zijn zeer ernstig. Daarbij weegt de rechtbank de zeer jonge leeftijd van de meisjes mee, de verregaande seksuele handelingen, en het feit dat het misbruik vaak en langdurig heeft plaatsgevonden. Door zijn handelen heeft hij een deel van de jeugd van de meisjes weggenomen. Zij hoorden vrolijk, onbezorgd en onbevangen te zijn en dit heeft hij op verschrikkelijke wijze teniet gedaan. De man had ook kinder- en dierenporno in zijn bezit.

Celstraf lager, behandeling noodzakelijk

De straf is lager dan de eis van de officier van justitie omdat hij van een tweetal feiten gedeeltelijk is vrijgesproken. Bovendien houdt de rechtbank er rekening mee dat hij verminderd toerekeningsvatbaar is. De rechtbank acht het noodzakelijk dat de man behandeld wordt. Om de aanvang van die behandeling niet te lang uit te stellen, maar zonder af te doen aan de voormelde ernst van het bewezenverklaarde, acht de rechtbank een onvoorwaardelijke gevangenisstaf van drie jaar passend.

Schadevergoeding

Naast de celstraf en de tbs met voorwaarden moet hij aan zijn nichtje een schadevergoeding van 10.000 euro betalen. De vorderingen tot schadevergoeding van zijn dochters moeten bij de civiele rechter worden ingediend.

Uitspraken