Celstraf en tbs voor poging verkrachting Jaagpad Rijswijk

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Den Haag > Nieuws > Celstraf en tbs voor poging verkrachting Jaagpad Rijswijk
Den Haag, 26 april 2017

Een 33-jarige man uit Rotterdam is vandaag door de rechtbank in Den Haag veroordeeld tot een gevangenisstraf van 20 maanden en tbs voor de aanranding en poging tot verkrachting van een 29-jarige vrouw. Ook moet de man aan haar een schadevergoeding betalen.

Poging verkrachting

De vrouw werd tijdens het hardlopen op het Jaagpad in Rijswijk aangesproken door de man. Hij trok haar mee naar de berm bij een viaduct zodat niemand hen kon zien. Daar heeft hij haar, terwijl ze op de grond lag en hij op haar zat, aangerand. Vervolgens heeft hij haar meegenomen naar een nog meer afgelegen plek. Daar heeft zij hem tegen haar zin afgetrokken om zo te voorkomen dat hij haar zou verkrachten. Daarna dwong hij haar met hem terug te lopen naar de weg waar zij uiteindelijk kans zag hulp in te roepen en aan hem te ontkomen.

Verdachte heeft alleen maar oog gehad voor zijn eigen seksuele behoeften en gevoelens. Hij heeft de vrouw pijn gedaan en veel angst aangejaagd. De vrouw heeft nog altijd last van lichamelijke en psychische klachten.

Behandeling nodig

De man is verminderd toerekeningsvatbaar en er is een groot risico op herhaling. De rechtbank acht het onverantwoord om verdachte zonder behandeling in de maatschappij te laten terugkeren. Daarom legt de rechtbank niet alleen een gevangenisstraf maar ook tbs op.

Uitspraken

Meest gelezen berichten