Celstraf en verplichte behandeling voor verbergen van dode moeder in Tsjechië

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Den Haag > Nieuws > Celstraf en verplichte behandeling voor verbergen van dode moeder in Tsjechië
Den Haag, 29 juni 2015

De rechtbank Den Haag heeft de vrouw die haar moeder in mei 2014, direct na overlijden met de auto naar Tsjechië bracht en haar daar in een bos heeft begraven, veroordeeld tot een gevangenisstraf van 367 dagen waarvan 300 dagen voorwaardelijk. Gedurende de proeftijd van drie jaren moet zij zich verplicht laten behandelen bij een zorginstelling zoals Palier.

De vrouw verzon zelf het verhaal dat haar moeder in levende lijve in het buitenland was ontvoerd. Ze deed dit mede omdat dan de pensioenuitkering van haar moeder doorbetaald zou worden. Met dit geld kon de hypotheeklast worden betaald van het huis van haar moeder, waarin de vrouw met haar dochter woonde.  Dit verzonnen verhaal veroorzaakte veel onrust, ook bij de nabestaanden. De rechtbank heeft bij het bepalen van de straf rekening gehouden met de verminderde toerekeningsvatbaarheid van de vrouw. De straf is overeenkomstig de eis van de officier van justitie.

Uitspraken

Meest gelezen berichten