Celstraf plus tbs voor verkrachting

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Den Haag > Nieuws > Celstraf plus tbs voor verkrachting
Den Haag, 10 december 2015

De rechtbank heeft een 44-jarige man veroordeeld tot een gevangenisstraf van 30 maanden en tbs met dwangverpleging voor het verkrachten van een vrouw. Daarnaast moet hij het slachtoffer een schadevergoeding betalen.

De dronken man was op 16 augustus 2014 in Voorschoten met geweld de woning van een schijnbaar willekeurige vrouw binnengedrongen en had haar vervolgens verkracht. De verdachte heeft uiteindelijk bij de rechtbank bekend. Hij is onderzocht door meerdere psychiaters en psychologen. Zij hebben alle bij de verdachte een stoornis vastgesteld.

De deskundigen waren verdeeld over de vraag of verdachte daardoor verminderd toerekeningsvatbaar was en of aan hem tbs met dwangverpleging zou moeten worden opgelegd. De rechtbank heeft op basis van het onderzoek geoordeeld dat verdachte verminderd toerekeningsvatbaar was en dat aan hem naast een gevangenisstraf ook tbs met dwangverpleging moet worden opgelegd, om herhaling te voorkomen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten