Celstraf voor afpersen 90-jarige vrouw in Den Haag

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Den Haag > Nieuws > Celstraf voor afpersen 90-jarige vrouw in Den Haag
Den Haag, 28 juli 2016

Een 35-jarige vrouw die op 27 maart 2014 een 90-jarige vrouw in haar woning in Den Haag overviel en onder dreiging van geweld 85 euro afhandig maakte, krijgt van de rechtbank Den Haag een celstraf van 3 jaar, waarvan 1 jaar voorwaardelijk, voor afpersing. Ook moet de dader zich na het uitzitten van de straf verplicht laten behandelen voor haar drugsverslaving.

Afpersing

De dader heeft de oudere vrouw overvallen door met een smoes aan te bellen en met geweld het huis van het slachtoffer binnen te dringen. Zij heeft de 90-jarige geduwd, beetgepakt en haar rollator afgepakt, terwijl ze riep "geef me geld, anders ga ik je heel veel pijn doen". Uiteindelijk heeft het slachtoffer na bedreiging met geweld een geldbedrag afgegeven. Pas nadat het slachtoffer de alarmknop kon indrukken en er werd gebeld, is de 35-jarige vrouw de woning uit gevlucht.

Uitspraken

Meest gelezen berichten